„În Italia, dacă nu ești bun la desen, nu ai 10”. Giulia Rossignoli, designer vestimentar, despre diferențele dintre România și Italia / video

Data publicării:
EXCLUSIV

Giulia Rossignoli ne-a povestit despre pasiunea sa pentru designul vestimentar și despre momentul în care și-a dat seama că împărtășește acest hobby, care acum s-a transformat într-o meserie.

Giulia Rossignoli este italianca care a cucerit toate româncele cu piesele sale vestimentare de ocazie atent lucrate până la ultimul detaliu. În urmă cu opt ani de zile, aceasta a făcut și o mutare extrem de importantă în viața sa, părăsindu-și țara natală, în favoarea României, unde și-a dorit să trăiască datorită soțului său. A învățat perfect limba și și-a deschis aici mai multe afaceri, însă tot ce știe a învățat încă din urmă cu câțiva ani, când a urmat studiile de specialitate în Italia. În acest sens, Giulia ne spune și care este diferența majoră cu privire la cum este privită arta la noi, față de cum e privită în țara sa natală.

„În Italia e altfel, ți se insuflă arta de mic, nu este văzută ca o meserie de serie B, în România mi se pare că nu e atât de apreciată. Asta mi se pare că se întâmplă din școală. În Italia, dacă nu ești bun la desen, nu ai 10, ai 5, 6, nu se dă 10, pentru că trebuie să te ajute să ai media 10. Și atunci, tu, ca copil, te gândești că dacă ai media 10 înseamnă că ești bun și îți dezvolți pasiunea asta Sunt mult mai multe școli de specialitate, sunt licee foarte specifice în general, care te ajută să-ți înțelegi drumul. Din liceu știam să cos.”, a declarat Giulia Rossignoli în cadrul emisiunii Interviurile Spectacola și DC News.

Citește și: Cât de greu sunt femeile de mulțumit în ceea ce privește vestimentația. Giulia Rossignoli: „Rochiile de ocazie te fac să te simți frumoasă. Nu ne îmbrăcăm așa zilnic”

Fiica sa îi împărtășește pasiunea

Giulia nu s-a rezumat doar la brandul destinat femeilor, ci și-a dorit în pandemie să creeze și ceva destinat copiilor. Astfel, designerul și-a dorit ca conceptul să-i poartă numele fiicei sale, implicând-o activ pe micuță în acest proces.

„Eu acum nu cos, dar ca să știu că creez ceva trebuie să știu să cos acel ceva. Ca să știi ce vrei și cum trebuie să iasă, trebuie să știi tu prima să-l faci. Fetița mea e foarte încântată pentru că hăinuțele au același nume ca al ei, ea este și modelul meu, îi place foarte mult. Am văzut însă de la un an că îi place să facă poze, să schimbe hainele și dacă am văzut că face asta cu plăcere, am dus-o în direcția asta. Cred că dacă îți alegi ce-ți place, nu o să simți niciodată că muncești, iar asta mi se pare noua bogăție, să nu simți că lucrezi.”, ne-a mai declarat designerul vestimentar.

Citește și: Câștigătorul Survivor All Stars în viziunea Andreei Tonciu: „Eu mizez pe...” / video

Este fascinată de istoria artei

Și, chiar dacă pentru foarte multe persoane poate părea un domeniu destul de restrâns, din punct de vedere al informațiilor, Giulia ne spune că totul este extrem de complex și ai nevoie de foarte mult timp pentru a descoperi toată istoria și evoluția artei. 

„Mă simțeam atât de inspirată să mă uit la tablouri, să-mi dau seama din imagini în ce an a fost făcut în funcție de rochia pe care o purta persoana din tablou. Îți dă așa o stare, și vrei să știi și mai mult, rolul femeii cum s-a schimbat în timp, plus alte lucruri culturale care îți dau sentimentul că vrei să cunoști din ce în ce mai mult.”, ne mai povestește ea. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel