În ce filme a mai jucat Jenna Ortega din „Wednesday”. A devenit actriță la o vârstă foarte fragedă

Data actualizării: | Data publicării:

Jenna Ortega, personajul principal din „Wednesday”, are o carieră impresionantă, la vârsta de doar 20 de ani.

Jenna Ortega este o adevărată stea la Hollywood, datorită roluri minunate pe care le-a avut până acum în serialele de animație, thrillere, filme de groază și multe altele.

Tânăra șă talentată, actriță începe să apară peste tot, în ultima perioadă, cel mai nou rol fiind cel pe care îl interpretează în „Wednesday”, acolo unde are și rolul principal. În ciuda faptului că are doar 20 de ani, îndrăgita actriță a impresionat deja pe toată lumea de-a lungul carierei sale, iar 2022 este anul în care strălucește în adevăratul sens al cuvântului.

Chiar dacă cariera ei este încă într-un proces amplu de creștere, aceasta are deja câteva roluri extrem de importante, despre care trebuie să afle toată lumea, notează screenrant.

VEZI și: Ce spun actorii din „Wednesday” despre România: „Nimic nu m-a pregătit pentru asta”

Yes Day (2021) 

Ca parte a ascensiunii sale spre faimă, Jenna Ortega a apărut în câteva filme originale Netflix. Printre acestea s-a numărat și „Yes Day”, care este o comedie de familie bazată pe o carte pentru copii cu același nume.

Povestea se concentrează în jurul unei familii, în care părinții se decid să spună da la aproape tot ce își doresc copiii în decursul unei zile, ceea ce duce la aventuri nebunești. Deși recenziile au fost mixte, majoritatea criticilor au găsit totuși timp să laude interpretarea lui Ortega în rolul lui Katie Torres, fiica familiei.

 

Studio 666 (2022)

În 2022, Jena Ortega a avut roluri notabile în trei filme horror distincte, unul dintre ele fiind Studio 666. Spre deosebire de celelalte filme de groază lansate de ea în 2022, acesta a avut un element de comedie.

Filmul de groază îi are ca protagoniști pe cei de la Foo Fighters, care se mută într-un conac bântuit pentru a înregistra un nou album. Ortega apare în rolul lui Skye Willow, un toboșar care are o legătură importantă cu casa. Este un rol mic, dar ea profită la maximum de el.

The Babysitter: Regina ucigașă (2020)

Înainte de a ieși în evidență cu rolurile ei horror din 2022, Jenna Ortega a impresionat telespectatorii cu rolul ei din The Babysitter: Killer Queen.  

În timp ce protagonistul Cole a fost în mare parte pe cont propriu în primul film, de data aceasta a avut parte de ajutorul lui Ortega, Phoebe Atwell, o nouă elevă la școala sa. Din nou, acesta a fost un caz în care recenziile nu au fost strălucitoare, dar actrița a strălucit.

Jenna Ortega, la fel de întunecată ca "Wednesday": "Am un simț al umorului destul de negru!". Cum a ajuns să joace în filme horror

„Scream” (2022)

O altă apariție recentă în filmografia lui Jenna Ortega este Scream. Acesta reunește trio-ul principal al filmului original, în timp ce un nou imitator al ucigașului Ghostface sosește pentru a ataca persoanele care au legături familiale cu cele din trecut.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Elena of Avalor (2016-2020)

Întotdeauna este de apreciat atunci când găsești un serial de animație care are în centru o femeie eroină. Acesta este cazul lui Elena of Avalor, un serial Disney Channel axat pe Elena, o prințesă care trebuie să-și salveze regatul de o vrăjitoare malefică.

Aimee Carrero a dat voce personajului principal, dar Jenna Ortega a fost prințesa Isabel, sora ei mai mică, care este, de asemenea, un inventator genial. Serialul a fost bine primit pentru o serie de aspecte, a avut actori vocali invitați, precum Mark Hamill, și a câștigat mai multe premii Emmy.

„Wednesday”, serialul familiei Addams filmat în România, record uimitor, la o săptămână de la debut

Insidious: Capitolul 2 (2013)

Insidious este unul dintre cele mai impresionante filmele de groază.

Seria este impulsionată de faptul că maestrul horror James Wan se află în scaunul de regizor. Deși considerat mai puțin bun decât originalul din cauza lipsei de surprize, acesta a funcționat totuși în mare parte. Jenna Ortega era încă foarte tânără când a fost lansat acest film și a avut un rol mic, când a interpretat o fată pe nume Annie.

 

X (2022)

Trioul de filme de groază cu Jenna Ortega din 2022 este completat și de X. Regizat de Ti West, acesta este un film original care aduce un omagiu slasherilor din trecut, mai exact The Texas Chain Saw Massacre.

Intriga urmărește un grup care închiriază o casă în Texasul rural pentru a face un film pentru adulți, doar pentru a fi atacat de proprietarul proprietății. Jenna Ortega strălucește în rolul lui Lorraine Day, o fată timidă care își ajută prietenul să regizeze filmul, pentru ca apoi să aleagă să joace în el. Ortega oferă o interpretare magistrală și înfricoșătoare.

Rake (2014) 

Serialul este de fapt o adaptare a unui popular serial australian. Acea versiune a durat 40 de episoade, în timp ce aceasta a ajuns doar la 13 înainte de a fi anulată. Jenna Ortega a avut un mic rol recurent în rolul lui Zoe Leon, fiica lui Ben (cel mai bun prieten al lui Keegan) și a lui Scarlet (un procuror din Los Angeles).

Irina Margareta Nistor, după ce Tim Burton a plecat cu „Wednesday” din România: „Avem câte o șansă și îi dăm cu piciorul de fiecare dată”  / EXCLUSIV

The Fallout (2021)

Dacă există un film pe care trebuie să-l vedeți pentru a vă da seama cât de talentată este Jenna Ortega ca actriță, acela este The Fallout. Acesta a avut inițial premiera la South by Southwest în 2021, înainte de a debuta la HBO Max la începutul anului 2022 și a obținut recenzii foarte bune pentru interpretări și pentru debutanta scenaristă/regizoare Megan Park.

Filmul se concentrează asupra a două adolescente care formează o legătură tragică după ce se ascund împreună în baie în timpul unui schimb de focuri la școală. Ortega și Maddie Ziegler oferă amândouă interpretări sfâșietoare, iar filmul este fantastic, dar greu de urmărit de mai multe ori din cauza naturii triste a acestuia.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Iron Man 3 (2013)

Probabil că va fi o surpriză să aflați că Jenna Ortega a avut un rol în MCU. Bineînțeles, asta pentru că a fost un rol minor și a apărut cu atât de mulți ani în urmă, încât ar putea într-o zi să obțină un rol complet nou în franciză și majoritatea oamenilor nu ar ști nimic despre asta.

Ortega a apărut în Iron Man 3, ultima etapă a trilogiei iconice centrată pe Tony Stark al lui Robert Downey Jr. Ea a avut un rol mic în rolul fiicei vicepreședintelui, care este una dintre multele persoane pe care Tony Stark trebuie să le salveze. Filmul a fost bine primit de critici, deși unii fani nu au apreciat modificările aduse față de materialul sursă.

 

Big City Greens (2019-Present)

Un lucru care a devenit clar pentru Jenna Ortega este că actoria vocală este ceva la care pare să se descurce foarte bine. Unul dintre cele mai bune roluri ale sale, dar subestimat, este cel din Big City Greens, un alt serial de animație de pe Disney Channel.

Serialul se concentrează pe o familie care își pierde propria fermă și trebuie să se mute la una mai mică în mijlocul unui oraș. Ortega își împrumută vocea unui personaj pe nume Gabriella, care este prietena dezlănțuită a fiului familiei centrale, Crickett.

 

Jurassic World: Camp Cretaceous (2020-2022)

Vorbind de roluri de actorie vocală, Jenna Ortega face în prezent acest lucru în Jurassic World: Camp Cretaceous. Spectacolul este o continuare animată a ecranizării iconice Jurassic Park destinată copiilor și se concentrează pe un grup de adolescenți care rămân blocați pe o insulă după ce dinozaurii evadează.

 

You (2018-Present)

Cei mai mulți oameni o cunosc pe Jenna Ortega din rolul ei din serialul You. Serialul a început pe Lifetime, dar mai apoi s-a mutat pe Netflix, devenind unul dintre cele mai populare show-uri ale gigantului de streaming și primind mai multe sezoane.

 

Jane The Virgin (2014-2019)

Când te gândești că Jane the Virgin s-a întins pe parcursul a 100 de episoade, ai putea crede că cineva care a apărut doar în mai puțin de 30 de episoade nu a jucat un rol important. Cu toate acestea, parcursul lui Jenna Ortega în populara telenovelă este de fapt esențial pentru poveste.

De-a lungul spectacolului, Ortega va apărea ca versiunea tânără a lui Jane. Ea a făcut acest lucru mai mult decât oricare alt actor care a preluat rolul de-a lungul timpului în secvențe cheie de flashback. Jane the Virgin a câștigat o mulțime de premii în timpul difuzării sale și a transformat-o pe Gina Rodriguez într-un nume cunoscut.

Wednesday (2022) 

După mai multe interpretări secundare, Jenna Ortega a primit un rol principal important în Wednesday și a dat lovitura. Interpretând personajul titular, Ortega a primit recenzii elogioase pentru prestația sa.

În plus, versiunea lui Tim Burton a personajului The Addams Family a fost, de asemenea, bine primită. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel