În câte ore se digeră carnea de miel și cât de des o putem consuma „E greu în România să spui asta, dar trebuie să înțeleagă toți”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cum ar trebui să arate o masă de Paști echilibrată. Cât timp trebuie să avem între mese și în cât timp se digeră carnea de miel.

Ce se întâmplă cu alimentele după ce le înghițiți? Timpul necesar pentru a digera alimentele depinde de câțiva factori, cum ar fi tipul de alimente pe care le consumați sau dacă aveți anumite probleme de sănătate. Dar, în general, procesul de digestie durează câteva zile.

Sistemul digestiv cuprinde multe părți mobile complexe și cruciale, de aceea poate dura atât de mult timp pentru ca organismul să digere alimentele. Conform unei analize publicate în 2021 în Current Research in Food Science, sistemul digestiv cuprinde două părți majore: tractul digestiv și organele accesorii.  

Tractul digestiv include:

Gura

Faringe

Esofagul

Stomac

Intestinele

Organele accesorii ale tubului digestiv includ:

Dinții

Limba

Glandele salivare

Ficatul

Vezica biliară

Pancreas

În esență, pe măsură ce alimentele se deplasează de la un capăt la altul al tractului digestiv, diferitele componente ale sistemului digestiv îndeplinesc diferite funcții pentru a procesa alimentele.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel