Îmblânzirea Scorpiei, după William Shakespeare, pe scena Teatrului Național din Timișoara

Data publicării:

ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI, după William Shakespeare, are premiera pe scena Teatrului Național din Timișoara.

Urmează o nouă premieră la Teatrul Național: ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI, după William Shakespeare. Joi, 30 iunie, de la ora 19:00, în Sala 2.

Locul: Padova, Italia. Timpul: ieri, astăzi, mâine, oricând. Problema: Batista vrea să-și negocieze fetele, inclusiv pe Catarina. Dar cine s-o ia pe Catarina cu limba ei ascuțită și cu manierele ei îngrozitoare? Catarina, cea care n-are chef de macho-isme, de atitudine patriarhală? Se știe: fug toți de Catarina unde văd cu ochii. Și în sfârșit apare Petrucchio, un pic cool, un pic afumat, un pic genul „sunt călare pe situație chiar dacă nu știu încotro mă-ndrept” și intră în meciul cu deja celebru de recalcitranta Catarina. Tot ce ne rămâne este să sperăm că metodele lui „didactice” (mai degrabă încadrabile în Codul Penal la capitolul „rele tratamente”) nu vor fi vătămat pe nimeni și să decodăm în cheia comediei o lume care este foarte, foarte aproape de noi.

 

Distribuția: Flavia Giurgiu / Cristina König (Caterina), Matei Chioariu (Petruccio), Ion Rizea (Baptista Minola), Claudia Ieremia (Vincentia), Tania Ionescu/ Cristina Chiperi (Bianca), Andrei Chifu (Grumio), Cătălin Ursu (Hortensio), Marin Lupanciuc (Lucentio), Bogdan Spiridon (Tranio), Darius Zet (Biondello), Romeo Ioan (Gremio), Teodor Căuș (Preotul), Cristina König (Văduva), Raoul Horn (Curtis), Otniel Floruț (Nathaniel), Vlad Vajdovici (Filippo), Alexandru Romescu (Giuseppe), Ioana Balint (Niccolla), Oana Iovița (Pietra)

 

Scenografia: Tudor Prodan

Regia artistică: Radu Iacoban

 

Al treilea spectacol al lui Radu Iacoban pe scena Teatrului Național din Timișoara

Radu Iacoban e la al treilea spectacol  la Teatrul din Timișoara.

Ada Lupu, directorul Teatrului Național din Timișoara spune ca își dorește „o generație de regizori și actori tineri, care să vina cu ceva nou, inventiv, original, avangardist” și a și reușit asta, prin încrederea care  le-a dat o, iar pe Radu Iacoban l-a și angajat. Vrea aibă alături artiști talentați, nonconformiști, care să spună ceva.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel