Iaurtul te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Mihaela Bilic: „Se slăbește cel mai mult/repede/bine/tare”

Data publicării:
Mihaela Bilic, sursa foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, sursa foto Facebook

Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă o dietă care să conțină multe lactate pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus. 

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, este de părere că lactele joacă un rol important atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus. Aceasta susține că mai multe studii au demonstrat aceste rezultate uimitoare pe care lactatele le au asupra organismului. 


Mihaela Bilic susține că o dietă bazată pe lactate poate reduce semnificativ și grăsimea abdominală. 


„Cu iaurt se slăbește cel mai mult/repede/bine/tare. Nu mai e niciun dubiu, când mănânci puțin slăbești! Dar dacă respectivul “puțin” conține produse lactate, slăbitul este aproape dublu. Dovada o face studiul Zemel realizat pe 3 grupuri de pacienți obezi care au urmat un regim hipocaloric timp de 24 săptămâni. Aceștia au consumat zilnic 500 calorii, însă diferența dintre diete o făcea aportul de calciu:


-500mg calciu pentru primul grup


-1300mg calciu provenit din suplimente pentru al doilea grup


-1300mg calciu provenit din produse lactate pentru al treilea grup


Rezultate: pierderea în greutate a fost de 6,6 kg în primul grup, 8,6 kg în al doilea grup și 11,1 kg în al treilea grup.


Topirea grăsimii abdominale a fost și ea spectaculoasă în rândul pacienților care au consumat produse lactate, a dispărut 66% din grăsimea de pe burtă (față de 19% pentru dieta cu puțin calciu și 50% în cazul suplimentelor de calciu).


Explicația: pe lângă aportul de calciu și vitamina D care au un rol crucial în reglarea arderilor, lactatele conțin și alte substanțe benefice pentru slăbit (acizi grași cu lanț scurt, aminoacizi care dau sațietate etc). Până și laptele din cafeaua cu lapte contează când vrem să ne protejăm silueta”, a scris dr. Mihaela Bilic pe Instagram. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel