“Human” - Vernisaj Irina Cristescu la Galeria Galateca / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
“Human” - Expoziție a pictoriței Irina Cristescu la Galeria Galateca
EXCLUSIV
Descriere foto: “Human” - Expoziție a pictoriței Irina Cristescu la Galeria Galateca

Spectacola difuzează vineri, 18 noiembrie, de la ora 15:00 vernisajul „Human” al pictoriței Irina Cristescu, care a avut loc la Galeria Galateca din București.

Vernisajul „Human”, realizat de renumita pictoriță Irina Cristescu, a avut loc joi, 17 noiembrie,  la Galeria Galateca din București.

Human reunește o serie de lucrări figurative realizate în ultimii ani, ce sondează emoții diverse descoperite în călătoria de explorare a artistei Irina Cristescu.Este despre “a fi blând și onest cu noi înșine, despre a îmbrățișa omenescul, a da sens trecutului și a descoperii perspective diferite. Speranță, tristețe, bucurie, îngrijorare, frică, neputință, dorință, iubire, zbor.” (Irina Cristescu).


Selecția curatorială marchează încheierea unei etape de expresie estetică și începerea unui nou drum în exprimarea artistei, dar și o aprofundare, o continuare a temei recurente din creația sa, explorarea naturii umane, în toată complexitatea. Portretele Irinei sunt paradoxale, exprimând concomitent o luptă de a rămâne autentic și aliniat cu sinele propriu, într-o societate ce etichetează, încapsulează și impune auto-limitări, dar și o bucurie de a regăsi în culoare și atenția pentru detaliu un mijloc de expresie direct, ce transcede și acționează asupra privitorului prin pârghii ale pshologiei umane universal valabile.Expoziția prezintă o multi-fațetare a oglindirii, a stratificărilor și segmentărilor nealiniate. Transformă personajele sale în niște ființe abstractizate, niște măști ce îngroapă adânc autenticitatea, esența și ceea ce simțim cu toată ființa noastră.

 

Urmăriți vernisajul „Human” al pictoriței Irina Cristescuvineri, de la ora 15:00, vineri, 18 noiembrie, pe Spectacola, cât și  pe canalul de Youtube și pagina de Facebook Spectacola.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Arta


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel