Horia Moculescu a ajuns pe masa de operație. Cum se simte artistul: „Nimeni nu face intervenții chirurgicale la...”

Horia Moculescu, foto TVR
Descriere foto: Horia Moculescu, foto TVR

Horia Moculescu a dezvăluit cum se simte, după ce a fost operat.

Horia Moculescu a trecut prin mai multe încercări, în ultima vreme. Artistul s-a confruntat cu câteva probleme de sănătate, însă, după cum și-a obișnuit fanii, de-a lungul carierei sale, acesta este foarte discret, când vine vorba de asta. Nu e nimic special, ci doar probleme specifice vârstei, le transmitea acesta admiratorilor săi în trecut. Recent însă, pianistul a ajuns pe masa de operație, însă totul a decurs bine, spune el, asigurând pe toată lumea că starea sa de sănătate este încă una bună.

”Atât timp cât se opresc la gât și nu se duc puțin mai sus, sunt suportabile toate. Dacă se duc puțin mai sus, începi să devii o povară pentru cei din jur. Am avut o operație destul de recentă și evoluează în parametri așteptați și buni. Nu, la plămâni nu se atinge. La vârsta mea nimeni nu face intervenții chirurgicale la plămâni.”, a declarat Horia Moculescu, la Antena Stars, potrivit spynews.

Citește și: Mariana Moculescu vrea să îl recucerească pe fostul soț. Cum vrea să-l aducă înapoi lângă ea pe Horia: „Se va reîndrăgosti de mine”

Artistul a mai fost internat și în luna octombrie

În toamna anului trecut, Horia Moculescu avea să ajungă din nou pe mâinile specialiștilor, când a stat internat în spital timp de două săptămâni. Și pe vremea aceea, artistul asigura pe toată lumea de faptul că nu se confruntă cu nicio problemă gravă, însă își dorește să-și menține sănătatea ridicată cât mai mult timp, și nu are cum să facă acest lucru pe cont propriu.

”Nu am nicio problemă, doar anul nașterii. Cu anul nașterii mă confrunt. Sunt internat de două săptămâni pentru revigorare, pentru refacere, nu întinerire, dar pentru menținerea unui statut. Nu mă simt rău. Ieri am intrat și stau două săptămâni. Așa am făcut și în primăvară și m-am simțit excepțional după. (...) Pe gânduri nu m-a pus decât inflația!”, a mai declarat artistul, în octombrie 2022.

VEZI și: Cum a debutat Horia Moculescu și care este instrumentul muzical pe care l-a învățat în trei zile: „Tatăl meu era pe front și un subaltern avea o datorie la el”

A renunțat la fumat de peste 20 de ani

Plămânii artistului sunt destul de afectați, din cauza unui viciu pe care l-a avut foarte mulți ani de zile, după cum spunea el, în trecut. Tocmai din acest motiv, se împlinesc peste 20 de ani de când Horia Moculescu a renunțat la țigări, pentru a nu înrăutăți și mai rău diagnosticul pe care l-a primit.

''Am niște probleme de BPOC, înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat. Asta este tot'', a mărturisit Horia Moculescu la Antena Stars, în urmă cu ceva vreme.

Citește și: Horia Moculescu are un nepot în Germania. „Este singura amintire de la fiul meu”. Cum arată și cu ce se ocupă tânărul

Ce pensie primește artistul

Ajuns la vârsta de 86 de ani și cu o activitate în lumea artistică de peste 40 de ani, Horia Moculescu nu se bucură de un venit foarte mare din partea statului român. Este unul dintre cei mai consacrați compozitori din România, dar, cu toate acestea, potrivit wowbiz, meritele i-ar fi răsplătite doar cu 2.000 de lei lunar.

Pe lângă asta, acesta mai este invitat și în cadrul diferitelor emisiuni, unde este jurat, iar de aici ar putea încasa sume între 300 și 1000 de euro, care-i pot asigura un venit în plus.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 27 iun 2023, 14:42 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience