Hainele strâmte, efect asupra sănătății. Cum se manifestă simptomele

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Hainele strâmte te pot îmbolnăvi. Sunt mai multe feluri în care îmbrăcămintea îți poate afecta sănătatea.

Hainele strâmte îți pot pune în pericol sănătatea. Specialiștii avertizează că acestea nu sunt o alegere fericită pentru sănătatea ta. De fapt, hainele strânse sunt ambalate cu o mulțime de probleme.

Pe lângă faptul că sunt incomode, aceste tipuri de haine ar putea avea ramificații pe termen lung asupra sănătății și bunăstării tale.

Aici, descoperim (fără niciun joc de cuvinte) adevărul despre articolele vestimentare strânse și deschidem miturile conform cărora frumusețea cere sacrificii, iar hainele lejere sunt doar pentru relaxare în jurul casei. Să aruncăm o privire la modul în care hainele strânse au un impact major asupra sănătății tale.

Hainele pot declanșa afecțiuni nervoase

Hainele strâmte pot declanșa afecțiuni nervoase, numite meralgia paresthetica. Este o afecțiune caracterizată prin furnicături, amorțeală și dureri de arsură în coapsa exterioară. Este cauzată de compresia nervului care oferă senzație pielii care acoperă coapsă.

Îmbrăcămintea strâmtă, obezitatea sau creșterea în greutate și sarcina sunt cauze comune ale medalgiei paresthetica. Cu toate acestea, meralgia paresthetica poate fi, de asemenea, din cauza traumelor locale sau a unei boli, cum ar fi diabetul zaharat.

În cele mai multe cazuri, puteți preveni meralgia paresthetica cu măsuri conservatoare, cum ar fi purtarea de îmbrăcăminte mai lejeră. În cazurile severe, tratamentul poate include medicamente pentru ameliorarea disconfortului sau, rareori, intervenții chirurgicale, notează Mayo Clinic. Această condiție poate fi, de asemenea, agravată prin purtarea tocuri înalte cu blugi, deoarece înclină pelvisul înainte.

Hainele strâmte pot irita pielea

Pielea noastră trebuie să respire, dar atunci când avem haine strânse, invităm țesătura să se frece de pielea noastră, ceea ce poate provoca inflamații ale pielii. Acest lucru este deosebit de problematic pentru oricine care suferă de piele sensibilă sau afecțiuni cum ar fi eczeme, psoriazis, sau pentru cinveva care este predispus la erupții cutanate din cauza anumitor sensibilități.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel