Gutuia, aliat împotriva bolilor de inimă. Care e secretul atunci când o consumi

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Gutuia este un fruct de toamnă disponibil la scară largă. Are rol anticancer, previne bolile de stomac, ajută la reglarea tensiunii și multe altele.

Gutuia are capacitatea potențială de a preveni ancerul, este un real ajutor în pierderea în greutate. În plus, gutuia îmbunătățește sănătatea digestivă, reduce colesterolul și stimulează sistemul imunitar. De asemenea, poate preveni bolile gastro-intestinale, calmează inflamația, îmbunătățește sănătatea pielii, scade tensiunea arterială, previne reacțiile alergice și stimulează circulația în sistemul cardiovascular.

Gutuia poate fi utilizată în gemuri, jeleuri și budinci, precum și ca garnitură sau mâncare pentru micul dejun. Diferite țări folosesc gutuile în moduri diferite, adesea folosind sucul său ca agent aromatizant.

Gutuia are o serie de substanțe nutritive benefice, inclusiv vitamine, minerale, compuși fenolici, antioxidanți și fibre dietetice. Pe lângă faptul că este un fruct ușor disponibil și delicios, gutuia este, de asemenea, apreciată datorită locului său important în sănătatea umană. Este o sursă bogată de vitamina C, zinc, potasiu, cupru, fier și fibre alimentare. De asemenea, gutuia este bogată în anumiți compuși organici, cum ar fi catechine, epicatechină, limonen și diverse alte fitonutrienți, arată Organic Facts.

Gutuia, benefică pentru a preveni cancerul

Cancerul este una dintre cele mai frecvent discutate boli din istoria recentă. Prin urmare, orice lucru care poate reduce șansele de a dezvolta cancer devine, de obicei, destul de popular. Radicalii liberi sunt produse secundare periculoase ale metabolismului celular care pot provoca celulele sănătoase să sufere mutații sau să moară.

Potrivit unui raport publicat în Jurnalul de nutrienți, nivelul ridicat de antioxidanți, inclusiv de compuși fenolici și fitonutrienți, găsiți în gutui sunt foarte eficienți în neutralizarea sau eliminarea radicalilor liberi din organism.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel