Gustările sănătoase care au beneficii miraculoase pentru sănătate. Mario Popescu: „Au multe fibre, antioxidanți, previn bolile cardiovasculare și scad colesterolul”

Data actualizării: | Data publicării:
Mario Popescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea
Descriere foto: Mario Popescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Mario Popescu a dezvăluit care sunt cele mai sănătoase gustări pe care trebuie să le integrăm în meniul nostru.

Gustările fac parte din viața noastră de zi cu zi, întrucât uneori mesele principale nu asigură toți nutrienții de care avem nevoie, motiv pentru care, inevitabil, se instalează senzația de foame. Oamenii care se regăsesc în această categorie apelează adesea la fel de fel de variante care nu doar că nu le alungă foamea, dar îi fac să acumuleze și câteva kilograme în plus. Din acest motiv, este important să apelezi la o serie de gustări sănătoase, care nu doar că-ți vor asigura sațietatea, dar îți vor aduce și un plus de valori nutritive în organism.

„Avem aici mai multe variante de gustări sănătoase. Începem cu nuci, caju și migdale, care constituie o gustare foarte sănătoasă, e scump dacă mănânci mult, ar trebui la gustare să mâncăm în jur de 30 de grame, asta e o gustare sănătoasă. Aceste oleaginoase nu trebuie să fie prăjite, ci coapte sau crude. Migdalele trebuie să le consumăm hidratate, fără coajă, trebuie să le lăsăm la hidratat o noapte întreagă, pentru că coaja inhibă absorbția calciului în organism.”, a declarat Mario Popescu, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

Citește și: Adevărul despre pâine. Aceasta este, de fapt, cea mai sănătoasă opțiune: „Putem să o facem simplu și acasă”

Edamamele și brânza de vaci, în topul gustărilor sănătoase

Mario Popescu mai include pe lista gustărilor pe care trebuie să le integrăm în alimentația noastră și celebrele edamame, care au devenit tot mai cunoscute în România, cât și clasica brânză de vaci, ce poate fi simplu transformată într-un desert.

„Avem și edamame, care se prepară foarte simplu. Se fierb, se pune pe ele sare de mare și sunt o gustare foarte delicioasă și proteică. Brânzica de vaci este o gustare hiperproteică cu încărcătură calorică foarte mică, putem pune peste ea o linguriță de miere sau de unt de arahide. Dacă o mâncăm cu biscuiți, stricăm gustarea, putem pune peste ea și câteva nuci și va fi o gustare delicioasă.”, a continuat acesta.

VEZI și: Cum poate o banală salată să distrugă orice siluetă. Mihaela Bilic: „Aceste preparate sunt mai degrabă o bombă calorică”

Bastonașele de legume, ideale pentru o gustare sănătoasă

Tot din categoria gustărilor sănătoase se mai încadrează și bastonașele de legume crude, dar și fructele de pădure, care, consumate în proporții moderate, nu vin la pachet cu multe calorii și aduc proprietăți extraordinare pentru sănătate.

„Bastonașele de legume, fie că vorbim de țelină, ardei, morcov, castravete, au multe fibre și sunt o gustare foarte sănătoasă, cu calorii foarte puține. Putem să le mâncăm cu acea brânzică. Fructele de pădure sunt și ele bune, au un indice glicemic scăzut și vin la pachet cu foarte mulți antioxidanți, nu trebuie să ne facem griji din cauza cantității, pentru că nu avem cum să mâncăm atât de mult, astfel încât să ne îngrașe.

Mărul este și el un fruct plin de fibre, previne bolile cardiovasculare și scade colesterolul, este plin de antioxidanți, s-a constant chiar că consumul a 50 de g de măr pe zi previne riscul accidentelor vasculare până la 20%.”, mai spune el. 

Citește și: Mâncarea de post nu are gust? Joseph Hadad oferă trucuri inedite prin care poți obține noi arome „complexe”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel