Mâncarea de post nu are gust? Joseph Hadad oferă trucuri inedite prin care poți obține noi arome „complexe”

Data actualizării: | Data publicării:

Joseph Hadad a dezvăluit cum poți transforma banala mâncare de post în niște preparate de-a dreptul delicioase.

Mâncarea de post poate deveni la un moment dat monotonă, mai ales după ce vegetalele sunt la baza alimentației tale de câteva zile bune. Partea cea mai bună este că sunt mai multe secrete bine ascunse care te vor ajuta să te bucuri de niște preparate extrem de delicioase, care, însă, conțin la bază aceleași legume. Tot secretul stă în ierburile aromatice și condimentele pe care le folosești, dezvăluie chef Joseph Hadad, care spune cum te poți bucura de niște arome noi și exotice.

„În România a început perioada postului, așa că legumele devin vedetele sezonului. Sigur că sunt bune ele însele, însă după multe săptămâni de mâncat același lucru, se mai instalează și plictiseala. Articolul de astăzi este tocmai pentru a o îndepărta și a găsi modalități noi și gustoase de a îmbunătăți legumele gătite la abur, la cuptor sau la grătar.

Știți cât de mult îmi plac ierburile aromatice și, drept urmare, le folosesc și le recomand în multe preparate. Evident că puteți să le presărați peste legumele gătite după bunul plac. Pătrunjel, coriandru, oregano, mărar, toate merg de minune cu legumele. Dar pentru a duce gustul la nivelul următor, vreau să vă invit să le folosiți mai intens. Pentru legumele gătite la abur, folosiți crenguțe de ierburi aromatice mai dure, precum rozmarinul, cimbrul, chiar și oregano, puse în apa în al cărei abur veți găti legumele. Puteți adăuga și câteva felii de lămâie. Aburul aromatizat va pătrunde în legume, impregnându-le o aromă subtilă. Sau, pentru una ceva mai intensă, așezați legumele în sita de aburi pe un pat de ierburi aromatice, lăsând vaporii fierbinți să pătrundă la legume prin perdeaua de arome.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Prof. Dr. Irinel Popescu: Cine are așa ceva, în mod cert, va dezvolta un cancer. Declarația a fost făcută după ce s-a aflat că prințesa Kate are cancer

Cum dai gust preparatelor de post

Celebrul bucătar chef mai are și alte câteva trucuri extrem de apetisante, care promit un gust total diferit pentru preparatele tale de post. Este vorba despre folosirea usturoiului într-un mod inedit, dar și a pastei de tahini, pe care românii nu o folosesc decât într-o gamă restrânsă de preparate, precum ar fi hummusul.

„Usturoiul este un bun aliat al legumelor gătite. Pentru o variantă de ne-post, sotați (aveți grijă să nu ardeți) usturoiul în unt și turnați combinația peste legume. Pentru variata de post, uleiul de măsline în locul untului este la fel de gustos. Și pentru a completă gustul, puțină coajă de lămâie proaspăt rasă deasupra este perfectă.

Din bucătăria cu care am crescut, vă recomand și pasta harissa, o pastă de ardei capia (și ardei iute, pentru varianta iute). Și aici avem nivelul următor de gust: harissa și mentă proaspăt tocată.

Tot din moștenirea mea culturală vine și tahini, pasta de susan care se adaugă adesea în humus. De data aceasta, însă, o vom folosi ca sos pentru legume. Subțiați-o cu un pic de suc de lămâie (și apă în plus, dacă mai este nevoie) și presărați-o peste legumele gătite. Puteți adăuga deasupra și semințe de susan sau un praf de sumac.”, a continuat acesta.

VEZI și: Alimentul pe care Biserica nu-l interzice în Postul Paștelui, dar medicul Mihaela Bilic spune că ar trebui să renunțăm urgent la el: E absurd să mâncați așa ceva!

Ingredientul care oferă gust legumelor dulci

Există și un ingredient inedit care se potrivește de minune cu legumele mai dulci, continuă să dezvăluie bucătarul chef, care spune cum poate fi folosit ghimbirul în bucătărie, căci despre el e vorba.

„Ghimbirul este ideal pentru legume mai dulci, precum dovleacul, cartoful dulce, morcovul, și puteți să îl folosiți ca forma de aromatizare în ambele tehnici de mai sus. Și pus în apa de fierbere la aburi, și sotat și turnat deasupra legumelor la cuptor, de exemplu. Dar mai poate fi folosit și proaspăt, dat pe răzătoare și amestecat într-o vinegretă cu zeamă de citrice și ulei de măsline, pe care să o turnați peste legumele gătite.

Iar pentru un gust umami, sosul de soia este cel mai indicat. Acesta merge bine cu ciupercile, dar nu se exclud nici celelalte legume. Iar pentru un gust mai complex, amestecați-l cu muștar și ulei de măsline și aveți grijă ca fiecare bucată de legume să fie acoperită de acest dressing.”, a încheiat el.

Citește și: Hummus de casă cu ardei copt. Rețeta de post care e gata în doar 5 minute



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel