Guma de mestecat, remediu pentru refluxul gastroesofagian. Nutriționistul Mihaela Bilic: „Un real ajutor în caz de gastrită”

Data publicării:
Guma de mestecat, foto Unsplash/ Quinten de Graaf
Descriere foto: Guma de mestecat, foto Unsplash/ Quinten de Graaf

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit ce beneficii poate avea guma de mestecat pentru organism.

Potrivit nutriționistului guma de mestecat este un remediu pentru cei care se confruntă cu gastrită sau reflux gastroesofagian. Dar trebuie evitată cea mentolată, deoarece poate accentua simptomele neplăcute. 


Mihaela Bilic a explicat pe pagina ei de Instagram cum te poate ajuta guma de mestecat atunci când ai arsuri de stomac: 


„Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian. Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr timp de 30 minute după masă reduce refluxul gastroesofagian.

Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smalțul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor. Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare- prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat. 


O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel