Greșelile care te îngrașă în post. Carmen Brumă, semnal de alarmă: „Asta te face să obții greu senzația de sațietate”

Data publicării:
Carmen Brumă, foto Instagram
Descriere foto: Carmen Brumă, foto Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit două greșeli principale pe care le poți face în post și care duc, implicit, la acumularea kilogramelor în plus.

Postul Crăciunului începe anul acesta pe data de 15 noiembrie 2023 și se încheie pe 25 decembrie. În aceste zile, toți creștinii trebuie să se abțină de la a consuma alimentele pe bază animală, cum ar fi carne, ouă sau lapte și să încerce să facă și cât mai multe fapte bune. Când vine vorba despre alimentație totuși, foarte multe persoane tind să acumuleze mai multe kilograme în plus în această perioadă, întrucât nu știu să aleagă corect produsele care le aduc sațietate în farfurie. Astfel, Carmen Brumă a dezvăluit care sunt cele două greșeli majore care îți pot modifica greutatea în timpul postului.

„Iată două posibile greșeli în post, care pot duce la îngrășare.

1. Nu mănânci suficiente proteine sau nu combini corect sursele de proteine vegetală, astfel încât să aibă toți aminoacizii esențiali, iar lucrul ăsta te face să obții greu senzația de sațietate.

2. Nu mănânci suficiente fibre, ceea ce te face să ronțăi ceva, să ciugulești ceva tot timpul, iar lucrul ăsta menține secreția de insulină, iar acest lucru favorizează problemele de sănătate, iar printre acestea și kilogramele în plus.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Carmen Brumă, rețetă de brownie de dietă: „Fără zahăr, cu fructe de toamnă și colagen”. E gata în doar câteva minute

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)


Lidia Fecioru, părere radicală împotriva postului

Invitată recent în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical, Lidia Fecioru ne-a dezvăluit propria sa opinie cu privire la post. Chiar dacă această perioadă este văzută drept una de detoxifiere și de curățare de păcate, specialista spune că aceste lucruri sunt false. În realitate, nu facem decât să ne privăm organismul din fața unor alimente de care acesta are nevoie ca de aer, pentru a funcționa cât mai optim și echilibrat.

”E alegerea fiecăruia. E bine să ții câte o perioadă de post. Se spune că e detoxifiere, dar nu e așa. E doar o anemiere în masă. Nimeni nu te pedepsește. Nici măcar Dumnezeu că ai mâncat. Acolo sus se pun pe cine ai bârfit, pe cine ai urât, cât ai urât. Nu se pune ce ai mâncat. A numărat cineva cratițele de borș? Nu. Dar bucățile de ceafă? În Univers se înmagazinează faptele noastre. Nu trebuie să așteptăm să ni se răsplătească binele.”, a declarat Lidia Fecioru bioenergoterapeut, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la Spectacola, DC News și DC Medical.

VEZI și: Mihaela Bilic, dietă cu o singură masă pe zi. Face asta de 10 ani: „Te ajută să îți menții silueta”

Respinge din plin și mâncarea vegană

Nici cu stilul de viață vegan Lidia Fecioru nu este deloc de acord, care lasă deja urmări grave asupra tinerii generații. Vedeta spune că totul este despre trend și despre a fi în pas cu ceilalți din jurul nostru.

„Uite așa, sunt foarte mulți tineri care ajung la 30-35 de ani și fac diabet, pentru că e mâncare negătită. Au murit copii din cauza hranei vegane. Eu nu înțeleg chestia asta, spălarea pe creier de a fi în trend, nu trebuie, fii ca tine, nu te uita în jur, fă ce simți nu, nu trebuie să mănânci ce e în trend. Noi avem nevoie de proteină, cum ar fi slănina, avem nevoie de ea pentru creier și ficat ca de aur. Noi nu, noi nu mâncăm gras.”, ne mai spune Lidia Fecioru. 

Citește și: Rețetă de fasole tradițională pentru dietă. Se prepară în doar 15 minute. Mario Popescu: „Este sănătoasă și o sursă foarte bună de proteină”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel