Greșeala majoră pe care o faci, când vine vorba de fasting. Mihaela Bilic: ”Oamenii asta au înțeles”

Data publicării:
Mihaela Bilic. Captură video/Doctor de bine
Descriere foto: Mihaela Bilic. Captură video/Doctor de bine

 Mihaela Bilic a dezvăluit cum trebuie ținut, de fapt, postul intermitent.

Postul intermitent este unul dintre cele mai dezbătute subiecte la ora actuală, întrucât extrem de multe persoane adoptă acest stil de viață din diferite considerente, precum pentru faptul că ajută la slăbit, oferă o bună dispoziție sau pur și simplu pentru că este în trend. Chiar dacă acesta este, într-adevăr, bun pentru sănătate, după cum confirmă chiar Mihaela Bilic, aceasta spune că există, totodată, o greșeală majoră pe care oamenii o fac adesea și care îi îndepărtează destul de mult de către rezultatele pozitive. 

„Pentru că tot suntem în post și se vorbește despre cuvântul ăsta care este mai nou la modă, eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună foarte științific. Dacă îi spui omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești nepregătit și de la țară. Cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. Noi, oamenii, ne folosim de un enunț, de un titlu și apoi îl modificăm după placul nostru.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de pe Pro TV.

Citește și: Rețeta delicioasă de papanași cu brânză de vaci a Laurei Cosoi: „Mi s-a făcut dor de copilărie. Mama îi prepară destul de des”

Greșeala pe care oamenii o fac, când vine vorba de postul intermitent

Astfel, una dintre cele mai comune greșeli pe care Mihaela Bilic a observat-o este dorința oamenilor de a mânca cât mai mult după aceste ore în care s-au abținut de la mâncare, lucru care este total greșit, spune ea. 

„La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli. Avem impresia că nu mâncăm, dar și când mâncăm, luăm tot frigiderul. Oamenii asta au înțeles, că nu contează ce mănânci, important este să faci foamea niște ore. De ce anume este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate, pentru că avem grijă de ficatul nostru, este organul central. Inima pompează sângele, dar fără ficat, nu am avea glicemie, acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Ficatul nostru știe din grăsime și din proteine să facă glucoză, noi nu avem niciun risc când nu mâncăm.”, a continuat aceasta.

Citește și: Ciorba-medicament care e gata în doar 5 minute. Rețeta mănăstirească cu multiple beneficii pentru sănătate: „O bucurie pentru ficat și stomac”

La ce interval de ore ar trebui să mâncăm

Totuși, chiar dacă nu ținem fastingul, ar trebuie ca între mesele principale din zi să existe o pauză destul de mare, spune Mihaela Bilic. 

„Dacă vrem să-i mai dăm și lui o pauză, pentru că noi ronțăim constant, astfel încât să aibă timp să facă această curățenie internă, pentru că dacă mâncăm la 2 ore, întrerupem acest proces. Deci da, postul intermitent este bun și se înțelege prin el mâncat mai rar, dar tot puțin, deci nu mâncăm la o singură masă din zi cât pentru toate pe care le-am sărit, iar intervalul ar fi bine să fie între 5-6 ori, chiar dacă  nu ținem post intermitent.”, mai spune medicul nutriționist.

VEZI și: Remediu pentru răceli, insomnie și pentru alte probleme de sănătate. Rețeta de la mănăstire pe care trebuie să o bei seara: „Este deosebit”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel