Gogoșile, cerealele și pizza, redefinite drept droguri. Bolile pe care le faci de la mâncarea procesată: NU mai sunt alimente! Oamenii eșuează chiar și atunci când știu că îi va ucide

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Oamenii de știință cer ca gogoșile, cerealele și pizza să fie redefinite drept droguri și spun că alimentele foarte procesate creează dependență

Alimentele foarte procesate ar trebui să fie reclasificate ca droguri, deoarece creează dependență și sunt la fel de nocive precum țigările, susțin oamenii de știință.

Cercetătorii susțin că produse precum gogoșile, cerealele zaharoase și pizza îndeplinesc criteriile oficiale care au stabilit că țigările sunt considerate droguri în anii 1990.

Printre acestea se numără faptul că provoacă o utilizare compulsivă și efecte de alterare a dispoziției asupra creierului și că au proprietăți sau ingrediente care întăresc dependența sau declanșează pofta.

Alimentele ultraprocesate, care includ lucruri precum sucuri, chipsuri, produse de patiserie și dulciuri, conțin cantități mari de arome, conservanți și îndulcitori nenaturali.

Aceste proprietăți le dau gustul lor delicios, dar le fac, de asemenea, să fie bogate în calorii, grăsimi, zahăr sau sare, ceea ce crește riscul de obezitate și alte boli cronice.

Cercetătorii conduși de Dr. Ashley Gearhardt, profesor de psihologie la Universitatea din Michigan, au declarat că aceste alimente se aseamănă mai mult cu un drog, din cauza distanței la care se află în ceea ce privește gustul și textura față de alimentele naturale.

"Sunt substanțe produse industrial, concepute pentru a furniza zahăr și grăsimi. Ele nu mai sunt alimente. Sunt aceste produse care au fost foarte bine concepute pentru a furniza substanțe care creează dependență", a declarat Dr. Alexandra DiFeliceantonio, profesor de cercetare a comportamentelor de sănătate la Universitatea Virginia Tech, pentru Daily Mail

Cercetătorii doresc ca vânzarea acestor alimente către copii să fie restricționată, la fel cum publicitatea pentru nicotină nu poate fi adresată copiilor. Dar ei nu au cerut o interdicție totală de vârstă. 


Bolile provocate de mâncarea tip fast-food și junk food. Descoperirea șocantă făcută acum
 

Criza obezității din America a fost legată în mare măsură de prevalența alimentelor ultraprocesate. Se crede că aceste alimente reprezintă aproximativ 50% din dieta americană.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel