Ghimbir, lămâie și usturoi cu apă. Cea mai bună băutură în sezonul rece

Data actualizării: | Data publicării:
Drew Jemmett, unsplash
Descriere foto: Drew Jemmett, unsplash

Ghimbirul este un ingredient cu proprietăți vindecătoare, iar combinat cu lămâie, usturoi și apă formează un amestec ce poate face minuni împotriva răcelii, gripei și altor afecțiuni întâlnite în această perioadă.

Ghimbiruleste folosit, atât sub formă de condiment, cât și în diferite remedii naturiste și asta pentru că, dincolo de alte multe proprietăți, ghimbirul este considerat o plantă vindecătoare.

Ghimbir, lămâie și usturoi cu apă pentru răceală

Amestecul de ghimbir, lămâie, usturoi și apă contribuie la curățarea ficatului și este un bun remediu împotriva răcelii. Este natural, iar metoda de preparare e simplă și accesibilă pentru oricare dintre noi. Amestecul se consumă zilnic, cu minim 2 ore înainte de prima masă. Este foarte important însă ca acest amestec să nu fie consumat de persoanele care au probleme digestive, deoarece poate crește aciditatea stomacului.

Ingrediente:-

- 8 căței de usturoi

-1 rădăcină de 4-5 cm de ghimbir

- 2 lămâi tăiate în 4

- 4 litri de apă

Mod de preparare: Spălăm bine lămâia și ghimbirul. Curățăm de coajă ghimbirul și usturoiul. Tocăm ghimbirul și usturoiul în bucăți mici. Tăiem lămâia în 4 cu tot cu coajă. Amestecăm toate ingredientele într-un blender, iar într-o oală încăpătoare turnăm cei 4 litri de apă. Adăugăm amestecul din blender și lăsăm la fiert. Când începe să dea în clocot apa, luăm vasul de pe foc și-l lăsăm la răcit. Strecurăm lichidul și îl separăm în borcane sau sticle la rece.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel