George Ivascu și-a dat demisia de la Teatrul Metropolis. Mesaj pentru Nicușor Dan: ”Nu cred că poți face Artă umilindu-i pe artiști”

Data publicării:
 Foto Facebook Teatrul Metropolis
Descriere foto: Foto Facebook Teatrul Metropolis

George Ivașcu și-a depus astăzi de demisia de la conducerea Teatrului Metropolis. 

George Ivașcu și-a dat demisia de la conducerea Teatrului Metropolis. Actorul a fost deranjat de lipsa corectitudinii informațiilor pe care primarul general al Capitalei, Nicușor Dan le oferit. Managerii instituţiilor de cultură trec prin două tipuri de evaluări: anuală şi finală, realizată la expirarea perioadei contractului de management. Dintre cei 16 manageri care au fost supuşi evaluării, 12 au trecut prin evaluarea anuală, iar restul de patru prin evaluarea finală. Directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă, a obţinut nota 8,46, iar directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, a primit nota 7,94 în cadrul evaluării managementului pe anul 2021, potrivit Primăriei Capitalei.

Managerii care obţin o notă mai mare de 7 la evaluarea anuală îşi continuă contractul de management; cei care obţin o notă mai mică de 8 nu mai au dreptul să participe la evaluarea finală, iar în cazul celor care iau sub nota 7 contractul de management încetează imediat, autoritatea publică fiind obligată să demareze organizarea unui nou concurs de management, a precizat Primăria Capitalei. 

Felicia Filip, scrisoare deschisă pentru Nicușor Dan: „Ca urmare a umilinței publice”. Managerul Operei Comice pentru Copii, dezamăgită de nota primită la evaluare

George Ivașcu și-a depus astăzi de demisia de la conducerea Teatrului Metropolis

”Astăzi, de Ziua Internațională a Artei, Directorul fondator al Teatrului Metropolis și-a depus demisia anunțată ieri.

”Nu cred că poți face Artă umilindu-i pe artiști” - George Ivașcu.

"Stimate domnule Primar General Nicușor Dan,
Subsemnatul George Ivașcu, Director fondator al Teatrului Metropolis, vă rog să luați în considerare, începând de astăzi, 15 aprilie 2022, demisia mea din această funcție.
Deși rezultatul evaluării pe anul 2021 îmi permite să îmi continui activitatea încă doi ani, îl consider umilitor și, împreună cu lipsa dumneavoastră de comunicare reală, lipsa corectitudinii informațiilor despre situația Teatrului Metropolis pe care le-ați oferit în mod repetat în ultima perioadă, precum și lipsa de încredere în calitățile mele manageriale pe care ați declarat-o public fac, practic, imposibilă colaborarea noastră în continuare.
A fost o onoare pentru mine să construiesc Teatrul Metropolis de la zero acum 15 ani, un teatru de proiecte absolut necesar și devenit de mare succes și le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături pe acest drum greu dar frumos – echipă, artiști din toate generațiile, colaboratori, parteneri și public. Plec cu capul sus.
Regret că drumul nostru a fost oprit de dumneavoastră în ultimii doi ani prin subfinanțare cronică, dar consider că această decizie vă aparține în totalitate, ca Primar General și sunt sigur că se încadrează în viziunea pe care o aveți asupra vieții culturale a orașului București.
Ca actor și profesor, nu pot decât să vă urez succes.
Cu stimă,
George Ivașcu"

„Nimeni nu vorbește nimic despre asta”. Lia Bugnar, indignată de evaluarile din teatrele bucureștene: „Dacă iei sub 7 ca director, ești destituit din secunda următoare”

Lia Bugnar: „Un om care a fost în stare să ridice o bijuterie de teatru dintr-o ruină”

„George Ivascu și-a dat demisa de la Teatrul Metropolis, deși r****l ăla de evaluare facută la mișto îi mai permitea să rămână doi ani în scaunul de director. Cum nu acceptă să fie director peste o clădire goală de actori și spectatori, iată, domnule Nicușor Dan, puteți acum să puneți dumneavoastră un director bun acolo, care să poată să facă teatru fără niciun ban pentru colaboratori. Un om care a fost în stare să ridice o bijuterie de teatru dintr-o ruină de clădire și care, din 2007 până înainte de pandemie, a reușit să aibă cel mai de succes teatrul din orașu' ăsta, iată, pleacă și va lasaă dumneavoastră jucăria s-o dați cărui "copil" vreți dumneavoastră. S-a rezolvat, a plecat Ivascu. Hai cu managementu' ăla bunu', dom' primar, că robinetu' risipei s-a închis”, a scris Lia Bugnar pe Facebook.

PMB a încheiat evaluările managerilor instituţiilor de cultură. Managerul Teatrului Nottara nu a primit notă de „trecere”. Prima reacție: „Opriți abuzurile”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel