Gabriela Cristea, acuzații dure împotriva unei educatoare: „Am trecut printr-un moment emoțional foarte grav cu Iris”

Data publicării:
Sursa foto: Gabriela Cristea, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Gabriela Cristea, Instagram

Gabriela Cristea susține faptul că fiica ei a fost victima unui abuz, chiar în cadrul instituției în carea aceasta învață. 

Gabriela Cristea face declarații controversate cu privire la sistemul educațional din România și la felul în care copiii sunt supuși bullyingului încă de la vârste fragede. Una dintre fiicele ei a trecut printr-un astfel de moment sensibil, povestește prezentatoarea TV, când micuța a fost pedepsită chiar de către educatoare. Totul a pornit când Iris l-a mușcat pe unul dintre colegii săi, motiv pentru atât mama copilului, cât și cadru didactic au considerat că aceasta trebuie pedepsită. 

„Eu, trebuie să recunosc, am trecut printr-un moment emoțional foarte grav cu Iris. Nu am vorbit niciodată despre chestia asta. Iris a fost supusă unui abuz emoțional, ca să zic așa, din partea unei educatoare, care n-a înțeles că educația unui copil se face cu vorbă bună. Educația unui copil este cel mai încăpățânat copil, dar și cel mai înțelegător în momentul în care vorbești cu ea ca de la egal la egal și îi explici lucruri.

Mușcatul este o formă prin care copiii se exprimă în momentul în care nu știu să spună cu subiect și predicat anumite lucruri sau să ceară, ori au niște sentimente pe care nu pot să le exprime altfel și făcea asta și după ce depășise vârsta de 3 ani și a făcut până la un moment dat și a fost pedepsită de către educatoare, a strâns-o de mână și a certat-o. Mă rog, îl mușcase foarte tare pe un băiețel.

Mai mult decât atât, mama acelui băiețel a considerat de cuviință că ar trebui să vină și să o apostrofeze pe fiica mea în condițiile în care ea nu era de față cu niciun pedagog sau tutore de drept’, și-a început mesajul Gabriela Cristea, potrivit ciao

Te-ar putea interesa și: Cum s-au cunoscut, de fapt, Tavi Clonda și Gabriela Cristea. Detalii pe care fanii nu le știau: „Am simțit că nu e momentul și știam situația”

„A fost un episod foarte greu pentru noi de gestionat”

Gabriela Cristea povestește că situația a fost cu atât mai grea de gestionat cu cât fetița nu și-a dorit să le povestească nimic părinților ei. Aceasta era convinsă că cei doi sunt prieteni cu cadrul didactic, motiv pentru care a ținut totul ascuns. 

„A fost un episod foarte greu pentru noi de gestionat. Acum mai puțin de un an s-a întâmplat, trei ani și puțin avea, atunci am zis că mut munții, nu știam de ce un copil care cânta, dansa, era vesel, devenise introvertit. Am crezut că am greșit noi. Nici măcar nu a îndrăznit să ne zică nouă, pentru că noi discutam cu așa numitul pedagog și probabil credea că suntem într-o cârdășie și nici față de noi nu a reușit să se deschidă.”, a continuat Gabriela Cristea.

VEZI și: Gabriela Cristea, declarații neașteptate despre divorțul dintre Deea și Dinu Maxer: „Când simți că lucrurile nu mai merg...”

Cum au rezolvat situația

În final, părinții celebri ai fetiței au aflat cum a stat situația, motiv pentru care i-au explicat micuței cum și de ce a greșit, iar totul s-a rezolvat.

„Am încercat să descopăr și, din fericire, avem o vecină și ei i s-a destăinuit. De acolo, lucrurile au fost simple, eu am știut ce să o întreb ca ea să se deschidă. Am tăiat instantaneu întâlnirile dintre ea și persoana respectivă și lucrurile s-au rezolvat, inclusiv partea de mușcături.(…)

E foarte greu să descoperi că copilul tău a avut parte de astfel de situații. Din păcate, bullyingul e prezent destul de mult și nu doar din partea copiilor, ci și a adulților’, a încheiat aceasta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel