Fructele, motivul grăsimii pe burtă. Un pahar de suc de fructe = un pahar de bere. Bilic: Ca la balamuc, faci ficat steatozic!

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, colaj foto
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, colaj foto

Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit detalii incredibile despre diete, zahăr, grăsimi și un stil de viață sănătos. De ce ne îngrașă fructele.

"Organismul e foarte interesant. E atât de performant construit, încât ceea ce numim noi nesănătos, că aici avem o problemă cu definiția. Deci noi avem prejudecăți, ne-a ajutat și medicina să zic așa, în anii 1970 au fost acuzate grăsimile de tot ceea ce e mai rău. Dar acolo a fost o conspirație în spate!

După 50 de ani, acum se vorbește de faptul că industria zahărului a plătit grav pentru studiile alea, ca să nu iasă zahărul vinovat. Pe bune! Aici nu mai e mister!

Când au acuzat grăsimile, abia atunci a început lumea să se îngrașe, pentru că toată lumea a fugit de grăsime, care are 9 kalorii pe gram și s-au dus spre făinoase și spre zahăr, care au 4 kalorii pe gram, dar care îngrașă mai mult decât kaloriile pe care le conțin.", a declarat Mihaela Bilic, în podcast-ul lui Mihai Morar, "Fain și Simplu".

De ce îngrasă mai mult zahărul decât grăsimea?

"Pentru că din zahăr și făinoase putem face grăsime în momentul în  care ele ajung în sistem, apare hormonul numit insulină. Și pe asta s-a bazat tot ceea ce au însemnat faimoasele cure de slăbire proteice. Ce și-au dat seama medicii? Că în momentul în care noi nu avem hormonul numit insulină în sânge, organismul nu poate face grăsime. Foarte interesant! Chiar dacă ăi dai grăsime pură, proteine, el are nevoie de acest hormon, singurul capabil să ia kalorii din sânge și să le transforme în depozite de grăsime. E un paradox aici! Și putem să-l păcălim pe metabolism!", a completat ea. 

Ce înseamnă dieta Low Carb

"Înseamnă să mănânci foarte puțini carbohidrați, zahăr dacă se poate deloc, dar și amidonul redus drastic. E foarte logic! Organismul nostru are un nivel glicemic... noi dacă mâncăm grăsime și proteine, ficatul știe să facă din ele glucoză, pentru că noi nu putem funcționa decât cu glocoză. Atâta vreme cât glicemia noastră rămâne cvasi-constantă, glicemia nu apare în circulație.

E suficient să ai muștar în care să  fie pus zahăr, organismul a perceput, glicemia s-a dus în tavan. În momentul în care glicemia a crescut, vine insulina și zice: Sunt aici, prieteni! Să facem grăsime!

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel