„Frica trebuie să o depășești” Cum a reușit jurnalista Marina Nițoiu să-și înfrunte teama de apă, după ce era să-și piardă viața /EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Oracolul Vedetelor, Spectacola/ Marina Nițoiu
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursă foto: Oracolul Vedetelor, Spectacola/ Marina Nițoiu

Marina Nițoiu  a vorbit despre momentul în care a fost la un pas de a își pierde viața. După acest eveniment nefericit, jurnalista a rămas cu o traumă ce a urmărit-o prin viață. În final, ea prezintă una dintre metodele vindecării.

Marina Nițoiu este una dintre cele mai pregătite jurnaliste în sport, fiind o prezentatoare desăvârșită. Vedeta ne-a dezvăluit cum a fost experiența unui posibil înec, iar efectele acestei traume nu aveau să rămână ascunse la nesfârșit. Fiind într-o vacanță, jurnalista s-a înscris la scuba diving, pentru recreere, deoarece a auzit de la foarte multă lume că este o activitate frumoasă. Regăsită în fața unei confruntări, Marina a încercat să abandoneze activitatea, spunând-ui instructorului că nu mai vrea să participe. La insistențele acestuia, ea și-a luat inima în dinți și a sărit. Întreaga experiență continuă într-un mod uluitor, spusă chiar cu cuvintele vedetei.

Instructorul a avut un rol crucial

Experiențele traumatizante pot influența caracterul persoanelor mai mult sau mai puțin. În cazul jurnalistei Marina Nițoiu, trauma s-a materializat în frica de apă, mai ales când a venit vorba de scuba diving. Având noroc de un instructor ce-și face treaba cu pasiune, jurnalista a trecut cu bine peste o provocare a vieții sale.

„Doar în mintea ta e frica respectivă și trebuie să o depășești. De asta știam cumva și că e posibil dacă  încerc scuba diving să apară teama respectivă, eram conștientă de acest aspect. E adevărat, a apărut. Eram pe marginea bărcii și trebuia să sar cu tot echipamentul pe mine. Lipsea doar să mă arunc în apă. Și eram: „Nu,  nu pot să fac asta.”. Îi spuneam instructorului: „Cred că până aici pot. Stau și mă uit la ceilalți cum fac și e în regulă”. Dar acesta m-a încurajat. Mi-a zis că „Nu se poate, ai echipamentul pe tine, ești pregătită. Ești deja aici. Hai să vezi cum e. Mai e un pic.”. În acel moment m-a aruncat în apă. Eram în apă și am aflat că încă exista acea teamă. Aproape simțeam că nu mai pot să respir, deși nu exista acest lucru. Până la urmă, instructorul cu care am făcut scumba diving m-a încurajat. Am reușit să trec peste această traumă. Prima oară m-a ținut de mână și făcea și glume ulterior: „Era să-mi rupi mâna, atât de tare m-ai strâns sub apă”, dar după m-am relaxat. Am văzut că e foarte frumos și asta a fost.”,a spus Marina Nițoiu, în exclusivitate, pentru Spectacola.

Nu și-a potolit adrenalina

Încă de la începutul emisiunii, jurnalista ne-a spus că nu a avut parte de acele experiențe mult dorite pe care le și practică de obicei. Ea a avut o entorsă ce i-a oferit o lecție despre răbdare.

„Vara aceasta nu prea am avut parte de adrenalină deoarece am avut un accident și a trebuit să port orteză vreo trei săptămâni. Acum fac terapie, am avut entorsă. Mi s-a întâmplat după ce am stat jos și mi-a amorțit piciorul. Când m-am ridicat nu m-am putut sprijini și așa m-am ales cu entorsă. Dar acum sunt bine, pot merge pe tocuri, am fost și la o nuntă, recent. Cu toate astea nu mai am răbdare pentru că această problemă m-a ținut parte de echitație. O întrebam săptămâna trecută pe kinetoterapeuta mea dacă am voie să merg, dacă am voie să fac atât de mult efort. Nu mai am răbdare, vreau să merg mai repede la echitație în primul rând. Ce-i drept, am căzut și cu motorul și bine că n-am pățit nimic atunci, dar am pățit acum de la o banală oră pe scaun.”, ne-a spus știrista, în exclusivitate pentru Spectacola.

„Cadoul” lăsat de bunicul său

Marina ne-a mai explicat  că pasiunea sa pentru sport și competiție provine din contextul ei familial. Aceasta mai are doi frați, unul mai mare și unul mai mic decât ea, iar copilăria s-a desfășurat într-o competiție continuă între aceștia. Astfel, prezentatoarea a învățat de mică cum se simte gustul competiției. Tot în aceeași perioadă a primit un cadou fără preț de la bunicul său, și anume pasiunea pentru cai și echitație.

„Felul meu de a fi probabil e de la faptul că am crescut cu doi frați, unul mai mare, unul mai mic, și tot timpul fiind între băieți poate a existat această concurență între noi de mici. Dacă fratele cel mare făcea tot felul de tâmpenii, noi îl urmam. În vacanță la bunici, cred că acolo am descoperit, de fapt, această plăcere pentru echitație. Bunicul era pasionat de cai. De fiecare dată ținea să ne ia cu el și să ne plimbe cu calul. Cred că i-ar fi plăcut să mă vadă acum când merg la echitație.Cred că de acolo. De la bunicul meu există pasiunea pentru cai, mai ales că în copilărie am fost foarte aproape de ei (N.R. De cai). ”, a încheiat vedeta, pentru Spectacola.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel