Florin Piersic nu și-a dorit să devină actor: „Când mi s-a spus că pot să mor de diabet, m-am hotărât categoric să mă fac...”

Florin Piersic, captură video Youtube
Descriere foto: Florin Piersic, captură video Youtube

Florin Piersic a vorbit despre meseriile pe care voia să le practice, până să-și dea seama că este făcut pentru actorie. 

Florin Piersic este astăzi unul dintre cei mai consacrați actori de la noi din țară. Cu toate acestea, în copilărie, marele maestru avea alte planuri. Până să ajungă la meseria pe care o practică în ziua de astăzi, acesta a avut multe alte opțiuni. De fiecare dată era convins că acela trebuie să fie drumul său, însă imediat apărea un factor care să-l convingă că alegerea nu este prea reușită. Ușor, ușor, după multe idei și alternative, Florin Piersic a ajuns și la cariera de artist, care a rămas însă definitivă.

“Când eram mic, mic de tot, doream să mă fac birjar pentru că adoram caii. Mai târziu, am vrut să mă fac șofer, dar într-o zi l-am văzut pe unul murdar din creștet până în tălpi ieșind de sub o mașină, așa că am zis că mai bine ar fi să fiu cofetar. Gândeam că și acolo te mai „murdărești”, dar te lingi pe degete și gata savarina, joffra, sau cremșnitul. Dar când mi s-a spus că pot să mor de diabet, m-am hotărât categoric să mă fac doctor. De oameni. Într-o zi însă, l-au adus pe unul care căzuse ori de pe cal, ori îl călcase o mașină, ori îl bătuse un cofetar, că era tot numai sânge. Mi s-a făcut rău, așa că gata şi cu doctorul de oameni!

Într-o zi l-am luat pe Lupi, câinele cartierului, pe care îl mușcase o cățea de picior. L-am pansat, l-am îngrijit, l-am alintat și am hotărât fără drept de apel: veterinar, asta o să fiu. Dar o poezie, o singură poezie, că aici am vrut să ajung, mi-a schimbat destinul. ACTOR. Ce frumos sună acest cuvânt! Sau ARTIST. Sună și mai frumos”, a declarat Florin Piersic, potrivit okmagazine.

VEZI și: Florin Piersic, la un pas să-l jignească pe Ion Iliescu: „Să-mi giugiuleşti bărzoiul”. Cum a reacționat fostul președinte

Mama sa l-a susținut în cariera de actor

Florin Piersic nu a fost singur în această călătorie. Mama sa l-a susținut la orice pas și l-a încurajat să ofere o șansă carierei de actor. Actorul povestește cum femeia a fost cea care l-a ajutat atât financiar, cât și psihic și l-a îndrumat să meargă să dea examenul de admitere la actorie. 

“Ea, mama, a fost prima mea regizoare. Da!  Într-o zi, mi-a spus: „Florinel” (eu pentru ea şi la 50 de ani tot Florinel rămăsesem) „dacă profesorul Scurtu, vrea o poezie românească frumoasă, ca s-o spui la serbarea de sfârșit de an, uite, ți-am găsit eu una, «Nebuna» de George Coșbuc. Învăț-o!”

Și tot mama, cu acel bun-simț pe care ar fi prea minunat să-l aibă toți oamenii, îmi alege, mă ascultă, mă suie pe tren, îmi dă actele, îmi dă bani de cămin, îmi pune hrană rece și mă trimite la examenul de actorie, la București”, povestește Piersic.

VEZI și: Marele regret al lui Florin Piersic: „Trebuie să vă spun. E un amănunt care nu știu câtă putere mai are”

Florin Piersic, călătorie cu peripeții, la 22 de ani

În urmă cu ceva timp, Florin Piersic povestea o întâmplare amuzantă, care a avut loc la începutul carierei sale. Marele actor abia începuse să călătorească prin lume și, tot ajutat de mama sa, a ajuns să plece la Cannes. Acesta și-a amintit cu amuzament cum femeia i-a pus la pachet o bucată de pui prăjit, astfel încât să nu i se facă foame, pe parcursul zborului.

„Aveam 22 de ani jumătate. Eu m-am născut în ianuarie, pe 27 ianuarie, sunt Vărsător. Asta era în aprilie, când am fost anunțat de un domn, care în tramvaiul 5 din București mi-a spus: 'Știi, Florin? Te știu, te-am văzut în film', zic în care film, zice că în 'Ciulinii Bărăganului'. Mi-a zis „să știi că tu ai să fii reprezentantul României la Cannes”.

Să mă bată Dumnezeu dacă eu știam ce e aia 'Cannes'. M-am dus acasă, mi-am întrebat părinții 'voi ați auzit de Cannes?' și au zis nu. Am luat o hartă, am întins-o pe jos, ne-am uitat pe hartă și zic asta este, în Franța. (…) Eram înnebunit, nu îmi venea să cred că eu, la 22 de ani și, o să ajung în Franța.

M-am suit în avion după ce mama mea m-a condus până la avion, pentru că atât i-a vrăjit pe ăia de la frontieră (…) că i-au dat voie, ceea ce nu s-ar putea face acum. Și mi-a spus: 'Florin, ți-am pregătit un pui fript'. (…) Mi-a dat puiul și m-am suit în avion', a povestit Florin Piersic la Antena 3.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 21 noi 2022, 15:29 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience