Marele regret al lui Florin Piersic: „Trebuie să vă spun. E un amănunt care nu știu câtă putere mai are”

Florin Piersic, captură Video PRO TV
Descriere foto: Florin Piersic, captură Video PRO TV

Florin Piersic a dezvăluit că are un mare regret legat de meseria sa.

Florin Piersic a ajuns la 86 de ani, dar Teatrul rămâne a doua sa casă. Marele actor nu poate sta departe de scenă și continuă să interpreteze roluri magistrale. Deși a interpretat sute de personaje, de-a lungul carierei sale, maestrul are un mare regret. Acesta nu a reușit să dea viață unui personaj după care a tânjit o viață întreagă. 

Este vorba de Hamlet, din piesa de teatru cu același nume, scrisă de William Shakespeare. Florin Piersic dezvăluie că a fost pe punctul de a-și îndeplini visul, sub îndrumarea regizorului Alexandru Finți, însă acesta din urmă a plecat dintre noi:

„Mi-ar fi plăcut să-l joc. Și trebuie să vă spun, e un amănunt care nu știu câtă putere mai are să vă convingă pe dumneavoastră că aș fi putut să fiu Hamlet. În nemuritoarea și minunata piesă în care i-am văzut pe mulți actori jucând rolul acesta…Maestrul Alexandru Finți care a fost, să spun așa, și părintele meu…Pe lângă faptul că m-a condus în roluri excepționale, începuse repetițiile cu mine în acest rol. Din păcate, a plecat într-o stea. Îl regret și regret și faptul că, atunci, cu atâta dragoste începuse să repete cu mine dorind ca eu să joc acest rol minunat", a dezvăluit Florin Piersic, în emisiunea La Măruță, de la PRO TV. 

Întrebat dacă ar schimba ceva în viața sa, dacă s-ar putea întoarce în timp, marele actor a spus:

„Nu. Aș face tot ce am făcut și aș mai face încă o dată. Sau de 10 ori”.

 

Florin Piersic, mesajul sfâșietor cu care a emoționat o țară întreagă: "Vă rog, nu tăiaţi la montaj. Nu o să-ţi placă ce îţi spun”

 

Florin Piersic a reușit, încă o dată, să ajungă la inimile românilor. Marele actor a emoționat o țară întreagă cu reacția pe care a avut-o în cadrul unei emisiuni. 

Florin Piersic a fost invitatul lui Dan Negru într-un interviu de excepție, difuzat în Ajunul Crăciunului, pe Antena 3. 

Marele actor a reușit să emoționeze o țară întreagă cu replica pe care i-a dat-o celebrului prezentator. El l-a rugat să nu taie tot ce a povestit la montaj, pentru că se teme că nu va mai avea altă ocazie de a se revedea cu publicul său. 


"Vă rog, nu tăiaţi la montaj chiar tot din ce am povestit. Ştii de ce? Nu o să-ţi placă ce îţi spun. 

Pentru că nu cred că o să mai am timp să mă întâlnesc cu dumnealor, pentru că orice om, la o vârstă, se gândeşte şi ce urmează", a spus marele actor Florin Piersic, în interviul cu Dan Negru, din seara de Ajun, de la Antena 3.

 

Florin Piersic: „Mai opriți și voi anii ăștia din goană că mai am ceva planuri”

Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori din România. A fost supranumit Alain Delon de România și și-a dedicat întreaga viață scenei și publicului. 


A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (astăzi UNATC), promoția 1957 și a debutat pe scena Teatrului Național din București în același an, în pelicula ”Ciulinii Bărăganului”, iar, de atunci a jucat într-un număr impresionant de piese de teatru și filme.


A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. De asemenea,  a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler.


Chiar dacă timpul pare că a stat în loc pentru marele actor, la împlinirea vârstei de 86 de ani, Florin Piersic are o singură dorință: „Mai opriți și voi anii ăștia din goana”.


Mesajul emoționant transmis de Florin Piersic cu ocazia aniversării lui: 


„În urma cu patru zile. Scena- recepția hotelului Leonard din Dusseldorf. Abia am intrat, împreună cu Ciprian, organizatorului turneului cu piesa “Străini în noapte”, în Germania. Schimbam câteva vorbe. “Vorbiți românește?” În fata noastră, politicos și gata să ne servească, un tânăr. Da, răspund. Ne privește, se apropie de mine și îmi spune: “Știți, am auzit că vă veni în hotelul nostru Florin Piersic. Oare e adevărat? Tare mi-aș dori să îl întâlnesc, să îi strâng mana”. N-ați văzut momentul. Îi întind mana și îi spun: “Mă recomand. Mă cheamă Florin Piersic”. Aș fi dat orice să îl fotografieze cineva, să vă pot arata figura lui. Vă dați seama, cu parul așa, aproape alb, că pentru rolul Hemingway pe care am fost la un pas să îl joc acum vreo doi ani, cu cate un rid- ușor-,  în plus, pe ici, pe colo pe figura,că  deși mai blând, nici pe mine nu mă iartă timpul,  omul saracu’ nu m-a recunoscut, dar mare i-a fost bucuria să ne întâlnim, iar mie tare mi-a fost drag de el și de întâlnirea excepțională cu publicul din Dusseldorf-în teatrul superb pe care îl vedeți în fotografie- și din sala Capitol din Frankfurt. Cum s-ar zice am sfârșit anul trecut cu călătoria în Dubai și l- am început pe asta nou, bine, tot cu o călătorie, așa că nu prea am vreme să mai stau să socotesc că astăzi împlinesc o…vârstă. Dar să știți ceva, sunt mândru de anii mei, pentru că stiu că n-am trăit degeaba.


N-a venit încă momentul, nostalgiilor și al tristeților. Știți de ce? Pentru că am parte de afecțiunea, îndrăznesc să spun chiar iubirea voastră pe care o simt când vă am alături într-o sala de teatru, sau când vă întâlnesc- întâmplător - în fata unei recepții de hotel, la mii de kilometri de casa. 


Să fiți la fel de siguri că și eu vă iubesc! Și faceți bine și mai opriți și voi anii ăștia din goana, să nu mai fuga așa repede, că mai am ceva planuri cu mine și cu voi!


Florin”, a scris Florin Piersic pe Facebook. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 07 iul 2022, 08:35 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience