Flatulența zgomotoasă, efecte nebănuite. Te vor surprinde consecințele pe care le are asupra relației de cuplu

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Flatulența zgomotoasă are consecințe nebănuite asupra relației de cuplu.

Flatulența zgomotoasă poate fi un bun indicator al relației de cuplu. Potrivit cercetătorilor, persoanele care nu se abțin de la flatulențe atunci când sunt în preajma partenerului de viață sunt mult mai fericite și sănătoase.

Ce este flatulența


Flatulența, cunoscută și sub numele de vânt, este ceva ce toată lumea experimentează. Este eliberarea de gaze intestinale, care se formează ca urmare a digerării alimentelor. Gazul poate fi găsit pe tot parcursul tractului digestiv, inclusiv stomacul, intestinul subțire, colonul și rectul.

Avem vânturi din cauza acumulării de gaz în corpurile noastre, de obicei din cauza:

Aerului înghițit: Înghițim aer pe tot parcursul zilei, inclusiv din băuturi carbogazoase sau luăm aer în timp ce mestecăm.

O creștere excesivă a bacteriilor în intestinul subțire: Mai multe afecțiuni pot duce la creșterea excesivă a bacteriilor, inclusiv diabetul de tip 2, boala celiacă, bolile hepatice și bolile inflamatorii intestinale.

Carbohidrații care nu au fost digerați pe deplin: Uneori, toate alimentele nu sunt digerate pe deplin de enzimele din intestinele mici. Când carbohidrații parțial digerați ajung la colon, bacteriile transformă o parte din acel aliment în hidrogen și gaze de dioxid de carbon.

O persoană elimină gazele în medie de 15 ori pe zi, deși numărul poate fi mai mare sau mai mic. Este posibil să nu fiți conștienți de o mare parte din această activitate, deoarece dormiți sau eliberarea de gaze este minoră, notează Healthline.

De ce avem flatulențe


Deși ocazional, flatulențele sunt zgomotoase, dar în cele din urmă sunt o parte inevitabilă a vieții de familie. Deși flatulența zgomotoasă ar putea părea un gest nu tocmai politicios, consensul științific este că nu trebuie să vă faceți griji din această cauză.

Cuplurile nu ar trebui nici să se ferească, nici să se simtă rușinate atunci când flatulența este zgomotoasă. De fapt, atunci când vă abțineți să eliminați gazelle, acestea pot reabsorbite în fluxul sanguine.

La sfârșitul zilei, gazele sunt, uneori, doar modul sistemului gastro-intestinal de a spune "Te iubesc, mă simt eliberat”, potrivit Farthely

Dar este flatulența bună pentru tine? Iată ce trebuie să știi despre flatulențe și sănătatea ta.

 

Citește continuarea pe DC Medical și află cum îți influențează flatulențele viața de cuplu. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel