Lecția pe care Magda Catone i-a dat-o fiului său, Carol Ionescu: „Felul în care m-am ghidat față de creșterea lui...." / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Carol Ionescu, Magda Catone,
EXCLUSIV
Descriere foto: Carol Ionescu, Magda Catone,

Fiul și soția renumitului actor Șerban Ionescu, Carol Ionescu și Magda Catone, au fost prezenți în platoul Spectacola, acolo unde au abordat câteva dintre cele mai inspraționale subiecte.

La 11 ani de la moartea marelui actor Șerban Ionescu, Magda Catone și Carol Ionescu organizează ediția a lll-a Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. 


Primul festival dedicat tinerilor creatori de teatru și film din România va avea loc la malul mării în perioada 22-29 iulie, sub sloganul la fel. aproape la fel. altfel. Ediția de anul acesta, cu numărul 3, pregătește un maraton de opt zile, în care arta se va afla la confluența dintre teatru, film, muzică, expoziție, experiment și dezbatere. Un festival deschis, deopotrivă, creațiilor contemporane și operelor care au devenit borne ale culturii românești.

 

După 11 ani de la moartea celebrului actor Șerban Ionescu, Magda Catone, soția sa, și Carol Ionescu, fiul său, pun la cale ediția a III-a a Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, care este organizat în memoria artistului. Din discuțiile pe care le-a avut realizatorul emisiunii, Georgiana Ioniță-Toader, cu cei doi invitați, se poate observa că membrii familiei Ionescu duc dorul foarte tare talentatului actor, soț și tată. Evenimentul s-a conturat în jurul viziunii constituite de dorul soției sale, Magda Catone, care, având viziunea, a putut contura atât formele, cât și fondul unui  festival de cultură. În centrul acestuia se află personalitatea marcantă a artistului.

Cum va arăta Festivalul

Carol Ionescu este stăpân pe sine și are încredere în competențele organizatorilor acestui Festival. El consideră că există o asemănare dintre competențele celor de pe scenă și talentul marelui actor, Șerban Ionescu.

 „Publicul e destul de stăpân pe sine când vine vorba de aceste manifestări artistice care presupun o preluare a ștafetei (a lui Șerban Ionescu). Cel care vede știe asemănările și deosebirile. Cred că ce atrage mult este chimia dintre mine și mama. Se întâmplă la mare, la 2 Mai. E o atmosferă relaxată, nu are pretențiile unui festival grandios, dar are calitatea lui și preocuparea organizatorilor față de publicul spectator. Deoarece evenimentele sunt foarte relevante din punct de vedere cultural, sunt filme de scurt metraj, de lung metraj, concerte.”, a spus Carol Ionescu, fiul reputatului Șerban Ionescu.

Cum a fost educat un viitor actor

Magda Catone a vorbit și despre modul în care l-a crescut pe fiul său, pe Carol, impregnându-i ideea de frumusețe interioară. De asemenea, artista a făcut masterul în regie fiind printre persoane mult mai tinere decât aceasta, lucru care a ambiționat-o și mai tare.

„Felul în care m-am ghidat față de creșterea fiului meu a fost prin a îi spune despre frumusețea interioară. Pornind de la asta, de acolo sădim noi, din frumusețea interioara. Acest element este chipul tău care te arată oamenilor și la pensie, așa cum sunt eu. Am avut colegi de vârsta lui Carol, când am făcut masteratul în regie și mi-a fost foarte bine. M-am simțit excepțional și cred că mi-a hrănit apetitul acest lucru. Asta m-a ambiționat și în legătură cu festivalul.” , a explicat Magda Catone, soția artistului Șerban Ionescu.

„Contează această calitate sufletească”

Caol răspunde subiectului legat de creșterea sa, concretizând efectele pe care le-a avut propria mamă asupra educației.

„Legat de frumusețea interioară, am reușit acum să mă înconjor de oameni buni sufletește, nu neapărat buni și talentați și pricepuți și capabili, pentru că sunt mulți de acest fel, iar uneori, acestor oameni profesioniști, le lipsește această bunătate. Eu cred că, după cum mi-a insuflat mama de mic, am reușit inconștient să mă înconjor de astfel de oameni. Cred că face parte din convingerile mele de bază că, de fapt, nici nu contează talentul, faima, succesul, cât contează această calitate sufletească. Până și la cel mai mic detaliu, și, repet, nu sunt un sfânt, sunt un om al eșecului, dar când reușesc să fiu conștient îmi amintesc de aceste lucruri mici care sunt insuflate de la mama. Sufletul unui om când îi văd zâmbetul după un spectacol sau comentariul unui individ care a fost satisfăcut de prestația mea. Mai degrabă vreau să aud niște oameni care își fac vacanța ținând cont de acest Festival decât altceva, precum a primi o cheie a orașului, de la o personalitate”, a încheiat Carol Ionescu.

Vezi și: Cum și-au adus aminte Magda Catone și Carol Ionescu de actorul Șerban Ionescu: „O manifestare a dorului mamei” EXCLUSIV

vezi emisiunea integral aici: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel