Cum și-au adus aminte Magda Catone și Carol Ionescu de actorul Șerban Ionescu: „O manifestare a dorului mamei” EXCLUSIV

Carol Ionescu, Magda Catone,
EXCLUSIV
Descriere foto: Carol Ionescu, Magda Catone,

Povestea emoționantă din spatele Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. Cum au reușit Magda Catone și Carol Ionescu, mamă și fiu, să concretizeze dorul manifestat față de artistul, soțul și tatăl Șerban Ionescu.

La 11 ani de la moartea marelui actor Șerban Ionescu, Magda Catone și Carol Ionescu organizează ediția a lll-a Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. 


Primul festival dedicat tinerilor creatori de teatru și film din România va avea loc la malul mării în perioada 22-29 iulie, sub sloganul la fel. aproape la fel. altfel. Ediția de anul acesta, cu numărul 3, pregătește un maraton de opt zile, în care arta se va afla la confluența dintre teatru, film, muzică, expoziție, experiment și dezbatere. Un festival deschis, deopotrivă, creațiilor contemporane și operelor care au devenit borne ale culturii românești.

 

După 11 ani de la moartea celebrului actor Șerban Ionescu, Magda Catone, soția sa, și Carol Ionescu, fiul său, pun la cale ediția a III-a a Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, care este organizat în memoria artistului. Din discuțiile pe care le-a avut realizatorul emisiunii, Georgiana Ioniță-Toader, cu cei doi invitați, se poate observa că membrii familiei Ionescu duc dorul foarte tare talentatului actor, soț și tată. Evenimentul s-a conturat în jurul viziunii constituite de dorul soției sale, Magda Catone, care, având viziunea, a putut contura atât formele, cât și fondul unui  festival de cultură. În centrul acestuia se află personalitatea marcantă a artistului.

Dorul mamei

Carol Ionescu, fiul, ne spune un scurt istoric al acestui festival, iar povestea de unde a început totul are o puternică încărcătură emoțională. Dorul Magdei Catone a fost punctul de start pentru un eveniment care deja este la cea de-a a III-a ediție.

„Noi în fiecare an, cum spune și mama Magda, a început de la zero și a început dintr-o idee de dor, o manifestare a dorului pe care mama, în primul rând, că ea îl cunoștea mai bine, o are față de tatăl meu și s-a manifestat în ceva palpabil, Adică festivalul ăsta. Abia după, festivalul a căpătat formă și fond. Inițial a fost „Hai să ne aducem aminte de Șerban Ionescu”. Acum avem o echipă largă. Avem o structură bună.”, ne-a spus, în exclusivitate pentru Spectacola, Carol Ionescu, fiul lui Șerban Ionescu.

Începuturile festivalului

De asemenea, profesorul și artistul vizual Valeriu Mladin, care este nașul lui Carol Ionescu și apropiat al familiei Ionescu, este unul dintre primii care și-au pus amprenta pe celebrul festival. Acesta a făcut mai multe portrete bazate pe fotografiile date de familia Ionescu, care au devenit și marca Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. După cum precizează și Magda Catone, Valeriu Mladin este printre primii care au participat la manifestările viziunii soției actorului.

„Începuturile acestei manifestări au fost în lucrările lui Valeriu Mladin, care l-a omagiat înaintea noastră. Este nașul lui Carol. Un artist de marcă, un artist de vizual care are o carieră și lucrări care sunt în patrimoniul muzeului de artă contemporană. Portretele pe care le-a făcut Valeriu sunt bazate pe fotografiile pe care i le-am dat noi după. Lucrările lui Valeriu Mladin sunt marcă pentru festival.”, a spus, în exclusivitate, pentru Spectacola, Magda Catone.

 

Vizionează întreaga emisiune aici: 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 25 iun 2023, 09:33 | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience