Fisticul, beneficii IMPORTANTE pentru sănătate. De ce este bine să-l consumi

Data publicării:
Fistic, sursa pixabay/ autor sunnysun0804
Descriere foto: Fistic, sursa pixabay/ autor sunnysun0804

Fisticul nu este doar gustos,ci și foarte sănătos. Acesta are numeroase beneficii pentru sănătate.

Fisticul este o sursă importantă de proteine, dar conține și mulți nutrienți care pot ajuta în momentul în care doriți să slăbiți. Totodată, fisticul ajută și la sănătatea inimii, dar și a intestinelor.

Puțină lume știe că oamenii mănâncă fistic încă din anul 7000 î.Hr. Azi, fisticul se regăsește cu precădere în înghețată și diverse deserturi delicioase. 

Iată cele mai importante beneficii ale fisticului: 

1. Substanțe nutritive - Fisticul este foarte bogat în vitamina B6. Aceasta este esențială în mai multe funcții ale organismului, inclusiv pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge și formarea hemoglobinei, moleculă ce transportă oxigenul în celulele roșii din sânge.

2. Prevenirea cancerului - Fisticul conține antioxidanți care sunt vitali pentru sănătatea ta. Ei joacă un rol important în reducerea riscului de boli, mai ales cancerul.

3. Poate reduce colesterolul și tensiunea arterială - Fisticul vă poate reduce riscul de boli de inimă în diferite moduri. Pe lângă faptul că sunt bogate în antioxidanți, fisticul poate scădea colesterolul din sânge și poate îmbunătăți tensiunea arterială, reducând astfel riscul de boli de inimă. 

4. Poate favoriza sănătatea vaselor de sânge - Fisticul este o sursă excelentă de aminoacid L-arginină, care este transformat în oxid nitric în organism. Prin urmare, aceste nuci mici pot juca un rol important în promovarea sănătății vaselor de sânge.

5. Poate ajuta la scăderea zahărului din sânge - În ciuda faptului că au un conținut mai mare de carbohidrați decât majoritatea nucilor, fisticul are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu provoacă creșteri mari ale zahărului din sânge. Poate nu este surprinzător, studiile au arătat că consumul de fistic poate contribui la promovarea nivelurilor sănătoase de zahăr din sânge, potrivit studiilor citate de Healthline.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel