Filmele cu care românii ar fi mândri peste tot în lume. Alice Barb: Americanii le făceau până acum

Data publicării:
Alice Barb, captură video DC News
Descriere foto: Alice Barb, captură video DC News

Regizoarea Alice Barb, director fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”, a spus că viața lui Dinu Lipatti ar fi un subiect extraordinar de film.

„Subiectele abordate în mare parte de regizorii de film sunt depresive, tristuțe, repetitive. Nu trebuie să facem comedii. De exemplu, nu știu de ce nu se face de către noi un film despre Brâncuși (n.r. sculptorul Constantin Brâncuşi)?! De ce trebuie să facă străinii? Nu știu de ce nu se face un film despre Dinu Lipatti. După ce am creat Casa Lipatti ca centru cultural, am început să scot cărțile despre el, biografia lui, facem recitaluri, expoziții. Facem tot ce se poate despre Dinu Lipatti”, a spus Alice Barb în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„A avut o viață senzațională! Americanii ar fi scos până acum zece filme! (...) Ar fi un subiect de film extraordinar. Nu este nimeni interesat... dintre tinerii regizori. Sigur că îți trebuie o anumită cultură muzicală, o anumită curiozitate culturală. Să vină la noi, le punem toate materialele la dispoziție, îi ajutăm”, a subliniat Alice Barb.

„Gândiți-vă că noi nu avem un film artistic despre George Enescu! E posibil așa ceva?!”, a mai spus Alice Barb.

Citește continuarea pe DC News. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Arta


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel