Feng Shui. De ce nu e bine să blochezi deschiderea ușilor. Metoda prin care inviți nororcul în casa ta

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Robert Anasch
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Robert Anasch

Ușile au o semnificație specială în feng shui, arta străveche de a folosi amplasarea obiectelor pentru a încuraja chi-ul sau energia să circule libere. 

Karen Kingston, maestru organizator și expert în feng shui, spune că ușile ar trebui să se deschidă liber, fără dezordine care să le blocheze calea sau greutate suplimentară pe ele. Așadar, acele cârlige de deasupra ușii care sunt utile pentru agățarea prosoapelor sau a jachetelor nu sunt de fapt atât de bune pentru un chi bun. Obiectele plasate pe uși sau pe clanțe îngreunează balansul natural al intrării, ceea ce se poate traduce printr-o greutate în viața ta. Potrivit House Caravan, o ușă care nu se poate deschide până la capăt se traduce prin oportunități blocate în viață.

 

Cu alte cuvinte, atunci când o ușă are dificultăți în a se deschide, aceasta blochează fluxul de energie, iar acest blocaj se poate reflecta în călătoria ta în viață. Pentru a atenua acest lucru, repararea sau înlocuirea balamalelor stricate poate ajuta la creșterea fluxului de chi. În plus, îndepărtarea obiectelor din calea ușii, astfel încât aceasta să se poată deschide la cel puțin 90 de grade (mai mult este optim) este importantă în feng shui.

 

Începeți cu gura de chi


Există numeroși factori cheie pentru a invita chi pozitiv în casa ta, care încep cu intrarea din față, inclusiv aleea, plantele și, mai ales, ușa de la intrare. Potrivit Peace.Love.FengShui, ușa din față este numită "gura chi-ului" și este locul în care energia intră în casa ta. Așadar, fie că este ornamentată sau simplă, prezența ei ar trebui să fie o declarație de bun venit pentru a licita energia bună în locuința ta.


Fenshuied spune, de asemenea, că această intrare este considerată principalul vortex pentru chi și ar trebui să se deschidă spre interior, foaierul sau intrarea interioară fiind bine luminată, lipsită de dezordine și primitoare. Cosmic Cuts sugerează că menținerea ordinii în jurul intrării curăță spațiul de vibrațiile negative și permite energiei proaspete și noi să intre și să curgă fără efort. Este important să folosiți ușa de la intrare în mod regulat (cel puțin o dată la nouă zile) pentru a menține energia să vină și să se deplaseze încet în toată casa, spuneChinamarketadvisor.com

Luați în considerare toate ușile


Toate ușile din locuință ar trebui să se poată deschide complet, fără interferențe din partea unor obstacole, fără ca lucrurile să atârne în partea de sus a butonului și fără rezistență din partea unor balamale supărătoare. Potrivit Blooming Sense, acestea ar trebui să se deschidă spre interior, deschizându-se în cameră mai degrabă decât în hol, iar calea de acces ar trebui să fie primitoare. Fiecare intrare în casă ar trebui să fie curată și lipsită de zgârieturi, vopsea exfoliată și zgârieturi, deoarece una murdară respinge chi-ul pozitiv și permite trecerea energiei negative, notează Housedigest.


O altă regulă feng shui interesantă implică numărul de uși dintr-un spațiu. Kathryn Wilking, membră profesionistă a International Feng Shui Guild, spune că acest lucru se numește "a argumenta ușile". Dacă sunt prea multe (mai ales dacă acestea se ciocnesc una de alta la deschidere), se crede că chi-ul poate fi confundat și poate fi împiedicat să circule liber. Intrările dormitoarelor ar trebui să rămână deschise pentru a promova energia bună, în timp ce o baie, un loc natural de chi negativ, ar trebui să aibă ușa închisă.


Școala occidentală de Feng Shui spune că ușile simbolizează deciziile din viață și capacitatea noastră de a le parcurge cu claritate. Ținând cont de acest lucru, accentul pus pe uși în feng shui nu se referă doar la menținerea energiei care circulă prin casă, ci și la deschiderea și primirea de noi oportunități în viață.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel