FAKE NEWS - o nouă comedie, în PREMIERĂ la Teatru Apropo

Data publicării:

Comedia FAKE NEWS sau despre criza comunicării într-o lume obsedată de comunicare – PREMIERA, pe 31 octombrie și 4 noiembrie 


O nouă comedie marca Teatrul Apropo va avea premiera în această săptămână, la București. Este vorba despre spectacolul Fake News, pe textul și în regia lui George Rotaru, ce va putea fi văzut marți, 31 octombrie, de la orele 19:30, la Teatrul Apropo și sâmbătă, 4 noiembrie, de la orele 19:00, la Cinema Europa.

Ideea acestui spectacol s-a născut din conștientizarea acută a unui paradox: lumea actuală, obsedată până la limita absurdului de comunicare, se confruntă, în mod dramatic, cu o criză a comunicării.

În cazul multora, efectul pandemiei a fost devastator, pentru că brusc s-au trezit rupți de viața pe care o cunoșteau. Dacă până atunci oamenii se întâlneau cu alți oameni, contextul pandemiei a făcut ca oamenii să stea față în față cu ei înșiși. Și asta nu i-a găsit pregătiți chiar pe toți.

A doua rațiune a spectacolului este legată de manipularea din mass-media, în goana după senzaționalul-cu-orice-preț. Suntem asaltați, la fiecare pas, de mesaje care încearcă să ne convingă și să ne transforme în susținători ai unor puncte de vedere oportuniste, interesate de obținerea capitalului politic, religios sau de altă natură. Iar în societatea actuală aceste „instrumente” au devenit mai eficiente și mai puternice decât utilizarea forței.

Spectacolul Fake News este o comedie care ne rupe de cotidian, aducându-ne în față chiar cotidianul, într-o formă amuzantă, care ne permite detașarea dar și reflecția.

Spectacolul îi are în distribuție pe: Alexandra Stroe, Beatrice Rubică și George Rotaru

Text & Mise-en-scene: George Rotaru

Scenografia: Nairam.Marian Văsii

Muzica & Sound Design: Adrian Piciorea

Multimedia: Diana Butnaru

Afiș și grafică: Teodora Gavrilă

*Recomandat personelor de peste 14 ani.

 

 

 

Spectacolul a fost realizat în cadrul proiectului „Teatrul Apropo în Comunitate”, finanțat de Primăria Sectorului 2 București și face parte din proiectul „Comedie pentru tot cartierul” co-finanțat de Primăria Sectorului 2, proiect ce și-a propus să conecteze din punct de vedere cultural periferia (Teatrul Apropo din cartierul Pipera) cu centrul Sectorului 2 (zona Calea Moșilor – Cinema Europa) printr-o serie de 15 reprezentații cu cele mai populare și deconectante spectacole ale Teatrului Apropo.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel