Evită acest aliment la micul dejun dacă vrei să trăiești mai mult timp

Cereale, foto Unsplash/ Mariana Ibanez
Descriere foto: Cereale, foto Unsplash/ Mariana Ibanez

Mulți oameni cred că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Iată care este alimentul pe care trebuie să îl eviți dimineața. 

Cu toate acestea, în timp ce consumul micului dejun este important, ceea ce mâncați este crucial. Multe alimente pentru micul dejun, deși sunt gustoase, sunt încărcate cu ingrediente mai puțin ideale. Unele opțiuni sunt atât de nesănătoase încât ar putea chiar să vă radă câțiva ani din viață dacă le mâncați în mod constant.


Potrivit Healthline, cerealele sunt, de obicei, o opțiune proastă pentru micul dejun, deoarece multe cutii sunt încărcate cu zahăr. 


"Zahărul adăugat poate fi foarte bine cel mai rău ingredient din dieta modernă", a declarat Healthline. O dietă bogată în zahăr poate duce la o varietate de boli, inclusiv obezitate, inflamație cronică și boli de inimă. "Efectele consumului de zahăr adăugat - tensiune arterială mai mare, inflamație, creștere în greutate, diabet și boli ale ficatului gras - sunt toate legate de un risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral", a declarat Dr. Frank Hu, profesor de nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health, pentru Harvard Health Publishing. Unele cereale pentru micul dejun sunt relativ sărace în zahăr, dar pot fi greu de găsit.


Alte alimente pentru micul dejun vă pot scădea durata de viață


Din păcate, cerealele nu sunt singurele alimente pe care trebuie să le eviți la micul dejun. Potrivit lui Trista Best, MPH, RD, LD, multe alimente de la micul dejun au un "conținut extrem de ridicat de zahăr și carbohidrați procesați, despre care se știe că duc la o sănătate intestinală precară și cresc îmbătrânirea". 


Clătitele, de exemplu, conțin mult unt, zahăr și ingrediente procesate. Consumul frecvent al acestora poate duce la creșterea în greutate, inflamație și îmbătrânire mai rapidă.


Carnea procesată, cum ar fi baconul și cârnații, ar trebui, de asemenea, evitată dacă vrei să trăiești mai mult. "Aceste tipuri de carne conțin, de obicei, un conservant numit nitrat", a declarat Courtney D'Angelo, MS, RD, pentru Eat This, Not That! "care a fost legat de un risc mai mare de boli cardiovasculare". 


Produsele de patiserie ar trebui, de asemenea, să fie evitate, deoarece sunt încărcate cu grăsimi și zahăr. Alimentele sănătoase pe care să le consumi la micul dejun includ ouăle, avocado și fulgii de ovăz neîndulciți. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 26 sep 2021, 08:08 | Categorie: Sanatate
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience