„Eu știam că mor, că nu mai am de trăit”. Anca Sigartău, mărturii cutremurătoare despre lupta cu cancerul. Minunea care a salvat-o

Data publicării:
Anca Sigartău, foto Facebook
Descriere foto: Anca Sigartău, foto Facebook

Anca Sigartău a privit moartea în ochi. Actrița a fost diagnosticată cu cancer și începuse chiar să se gândească la propria înmormântare. 

Anca Sigartău a fost invitată în emisiunea „Voi cu Voicu', de la Antena 3, unde a vorbit despre cumpăna pe care a reușit să o depășească. În urmă cu mai mulți ani, când copii ei erau încă mici, actrița a fost diagnosticată cu cancer. Vedeta spune că nu a primit diagnosticul de la medic, ci de la prietena ei, soția medicului, care i-a spus că este necesar să urmeze tratamentul cu citostatice.


„Adevărul e că nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul, soțul ei era medic la Fundeni, și ea a zis că trebuie să îl fac, că nu e de glumit, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic. Nu mi s-a spus direct”, a declarat Anca Sigartău, în emisiunea „Voi cu Voicu', de la Antena 3.

Tratamentul cu citostatice nu dădea semne de ameliorare

Anca Sigartău spune că tumora se dezvolta chiar și sub tratamentul cu citostatice, astfel că a solicitat să fie externată din spital și să meargă acasă. Era postul Crăciunului, iar ea își dorea să țină post. Nu pentru vindecare, spune ea, ci pentru purificare, pentru că era convinsă că va muri. 

 

„După aceea, am ajuns în spital și am făcut acel tratament. În momentul în care am cerut să plec din spital, medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec, pentru că este o tumoră care se dezvoltă. A crescut opt centimetri în trei săptămâni pe citostatice. Nu era normal.

Atunci a fost momentul în care am spus, cu toate astea, că vreau să mă duc acasă. Am știut despre post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. Așa am știut că vreau să mă duc să țin post. Nu am spus la nimeni. Nu a fost un regim alimentar. Am ținut și eu cum am putut. Am primit multe mesaje, că dacă țin postul, mă fac bine”, a adăugat artista.

Anca Sigartău: Știam că nu mai am foarte mult și am vrut să mă pregătesc

„Dar nu a fost o înțelegere cu Dumnezeu, că dacă țin postul mă fac bine. Eu știam că mor, că nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc, mai mult. Știam că nu mai am foarte mult și am vrut să mă pregătesc. Știam că sunt lucruri, ca răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci până la urmă.

Apoi, pe 20 decembrie, când am fost la control, doctorul a spus: „Unde este tumora? Ce ai făcut?'. I-am zis: „Eu vă spun ce am făcut, dar nu o să mă credeți. Am ținut post, atât'. Înăuntrul meu știam că, dacă Dumnezeu vrea, orice e posibil. Cum să nu crezi? Nu am avut nicio gândire pozitivă când am ținut postul, știam că mor. Nu am făcut niciun pact cu Dumnezeu și nici nu voi face”, a conchis Anca Sigartău.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel