„Este un atac dur împotriva mea”. Florin Piersic reacționează în scandalul momentului. Adevărul despre scrisoarea către Elena Ceaușescu și spectacolul întrerupt

Data actualizării: | Data publicării:
Florin Piersic, foto Facebook
Descriere foto: Florin Piersic, foto Facebook

Florin Piersic se află zilele acestea în mijlocul unui scandal monstru. Marele actor a fost linșat mediatic, de zeci de internauți, care l-au criticat pentru modul în care a gestionat situația din cadrul unui spectacol, când un bărbat în stare de ebrietate i-a întrerupt numărul. Ulterior, o colegă de breaslă a mai venit cu o lovitură în direcția artistului, făcând publică o scrisoare despre care spune că acesta  i-ar fi trimis-o Elenei Ceaușescu. 

Întreg scandalul a început weekendul trecut, când a apărut, pe TikTok, un clip video cu momentul în care spectacolul lui Florin Piersic este întrerupt de un bărbat în stare de ebrietate care făcea gălăgie lângă scenă.  Mai exact, bărbatul și-a pus șapca mai aproape de Florin Piersic și i-a cerut bani. 


Florin Piersic a reacționat imediat, enervat de gestul bărbatului. Întreg incidentul a fost filmat de către unul din spectatori și postat ulterior, pe rețelele de socializare.

„Îți pui șacpa acolo să îți dau bani? Pă ce să-ți dau? Dă-mi tu mie bani că va fac program, fir-ai al d***u de vagabond. Mută ursul, nu auzi că am program artistic aici? Bravo domnule, îmi place de ăsta. Un așa personaj aș putea să joc eu. Și cred că a tras și ăsta ceva țuicovicină. Ia uite, își pune și sacul aici. Culcă-te, noapte bună! Acum trebuie să fii cuminte, pentru că urmez eu. Până acum nu am vorbit eu, a vorbit altul. Gura!”, a reacționat marele actor. 

 

VEZI AICI: Spectacolul lui Florin Piersic, întrerupt de un bețiv. Cum a reacționat marele actor: „Îmi ceri bani? Tu să-mi dai mie”/ VIDEO

Mesajul lui Florin Piersic, după ce a fost criticat pentru modul în care a reacționat

„Aflu cu tristețe, că de câteva zile sunt pus la zid în presă pentru un episod petrecut la “Zilele Clujului”, în Piață Mare. De ce “cu tristețe”? Pentru că încă odată nevoia de senzațional, de titluri pompoase în față cititorilor, nu are limite. Cine ar revedea -fără intenții rele- momentul respectiv- în care mă adresez unui om al străzii apărut la marginea scenei, ar auzi tonul cu care i-am vorbit și anume în glumă. N-am jignit în viață mea pe nimeni, cu atât mai puțin cum scrie presă că ”l-am înjurat”, dovadă fiind că publicul prezent s-a și amuzat. Să fiți dumneavoastră sănătoși, cei care citiți aceste rânduri, de câte ori am întins bani unui om necăjit de pe stradă. Dacă am putut să fac bine cuiva în viață asta, am făcut.  Cine mă cunoaște cât de cât, știe că n-am tratat niciodată pe nimeni cu superioritate și am dat tuturor aceeași atenție, fie că era vorba de o femeie de serviciu, academician, măturător de stradă, sau șef de stat. În general, este greu pentru un actor când trebuie să se prezinte în față publicului, să fie bruiat, fie că e vorba de un telefon mobil sau de un personaj că cel la care face presă referire. Mulți colegi de ai mei, într-o asemenea situație, opresc pur și simplu spectacolul. Nu e genul meu să fac asta și consider că felul în care a fost prezentat, exagerat fie spus, “incidentul”, este făcut cu rea voință.  Știu că nu toată lumea mă iubește și nici nu trebuie, dar aflând de toată această tevatură, mă gândesc din nou la femeia aceea în vârstă, țărancă pe care am luat-o în mașină și care mi-a spus:”Dom’ Florin, așa s-o făcut lumea de re’, că ma mir că se mai face ziua”. Poate că trăiesc eu în niște timpuri in care, uneori, cu atâta schimbare in jur, parcă nu-mi mai găsesc locul. Poate că o să-mi spuneți că am rămas un naiv, un visător, dar nu vreau să renunț, vreau să cred că așa este,  că oamenii au rămas buni”, a transmis marele actor pe Facebook. 


O actriță a încercat să-l denigreze pe marele actor


Iulia Popovici, actriță și critic, a făcut publică o scrisoare pe care Florin Piersic i-ar fi trimis-o în vremea comunismului Elenei Ceaușescu, încercând astfel să-i dea peste nas marelui actor. 


„Înțeleg că marele actor Florin Piersic l-a umplut de zoaie pe un amărât, că-i deranja ‘programul artistic’ cu ‘cerșeală’. Las și eu aici această frumoasă telegramă de felicitare a d-lui Piersic pentru tov. Elena Ceaușescu, spre aducere aminte.

Din arhiva lui ANIC cel mic, Mihai Burcea. PS: Nu, trimisul de telegrame nu era obligatoriu, sunt mult mai mulți artiștii care n-au făcut-o decât ceilalți. ANIC, Fond CC al PCR-Cancelarie, Dosar nr. 151/1981”, a scris Iulia Popovici pe Facebook.

Ce spune aceasta că ar fi scris marele actor în scrisoare

„Tovarășei academician doctor inginer Elena Ceaușescu (…),

Cu prilejul aniversării zilei dumneavoastră de naștere, cu deosebită stimă vă adresez felicitări și vă urez sănătate, fericire și multă putere de muncă în cativitatea politică și știintzifică de exceptzionala valoare spre binele întregului nostru popor.

Actorul Florin Piersic”, este mesajul notat în telegrama făcută publică de Iulia Popovici. 


Reacția lui Florin Piersic, după acuzațiile făcute de Iulia Popovici

”Îmi spun câțiva dintre cunoscuții mei că ei cred că tot ce se întâmplă acum în presă, este un atac dur împotriva mea. Sunt întrebat: “ Cum a ajuns acel personaj lângă scenă? Zona era împrejmuită și înconjurată de oameni de pază. Cine a făcut asta, a sperat probabil într-o reacție chiar mai dură de cât a fost, din partea ta, dragă Florin, că să poată face tot acest scandal ”. Le trebuia neapărat un pretext să te arunce în aer cu telegramă”. Poate că cine îmi spune asta, are dreptate. Nu știu și nici nu vreau să speculez. Pot presupune că acea telegramă  e un fals, sau la fel de bine, pot presupune că fiind într-o perioada de dizgrație, cineva din familia mea a trimis-o în numele meu, că să mai îmblânzească situația. Așa erau atunci vremurile. Artiștii apăreau sau dispăreau în funcție de simpatia sau antipatia de care se “bucurau” la nivel înalt. Dacă aș fi alergat după avantaje, măcar membru de partid aș fi devenit, dar nici măcar atât nu am fost. Cu siguranță, vorbele acelea nu-mi aparțin. Dacă aș fi trimis o asemenea telegramă, nu așa aș fi scris-o. Presa spune că se bănuiește că ar fi o răfuială a acestei actrițe cu mine. Eu nu-mi amintesc să o fi cunoscut și de altfel, nu-mi aduc aminte să mă fi rafuit în viață mea cu cineva. Mi se pare însă interesant, că în toate aceste zile, nici măcar un telefon nu am primit de la un ziarist, care să-mi ceară un punct de vedere asupra acestui subiect, sau să îmi dea posibilitatea unui drept la replică. Nimic. Nici măcar unul! Mama mea, fiică de preot, mi-a spus întotdeauna că dacă cineva mă lovește, să întorc și obrazul celălalt. Asta e. Cine mă iubește, mă iubește, cine nu, nu și dacă sunt oameni care se bucură de tot acest scandal, nu au decât să se bucure. Că și în politică este un alt fel “modern” de a împărți țară în două. Pro și contra. N-au decât. Pe voi, toți cei care îmi scrieți vorbe atât de minunate, va port in inima mea”, a transmis Florin Piersic pe pagina sa de Facebook. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel