„Este o meteahnă venită din societate” Care sunt criteriile unei nopți odihnitoare la copiii sub șase ani. Lucsandra Pavel, expert în somn, vine cu răspunsul /EXCLUSIV

Data publicării:
ucsandra Pavel, consultant certificat în somnul nou născuților și copiilor între 0-6 ani
EXCLUSIV
Descriere foto: ucsandra Pavel, consultant certificat în somnul nou născuților și copiilor între 0-6 ani

Lucsandra Pavel, consultant certificat în somnul nou născuților și copiilor între 0-6 ani, a vorbit în exclusivitate pentru Spectacola despre importanța somnului în cazul copiilor mici. Aflați cum ne poate salva de perioade dificile educarea copiilor în materia somnului.

Consultantul Lucsandra Pavel a fost prezentă în emisiunea „Pastila de frumusețe” de la Spectacola, acolo unde a abordat multiple subiecte cu moderatoarea emisiunii, Georgiana Ioniță-Toader. Invitata este specializată în somn, lucru care pentru mulți poate părea ceva de la sine înțeles normal sau banal. Cu toate acestea, aflăm de la invitatul nostru că lucrurile nu sunt atât de simple și că, somnul, este o piesă foarte importantă în traiul de zi cu zi. Ea are studii în SUA, la Institute of Pediatric Sleep and Parenting, iar acum îi asistă pe părinți în procesul de educare al bebelușilor lor. Pe scurt, experta precizează metoda prin care bebelușii pot avea un somn liniștit și legat pentru o viață cât mai armonioasă.

 

Când trebuie bebelușul să doarmă?

În contextul în care și bebelușii trebuie să aibă un program de somn, specialista ne-a transmis că este foarte des pusă în ipostaza în care trebuie să răspundă întrebării „Nu trebuie adaptat somnul bebelușului atât pentru zi, cât și pentru noapte?”. Ea dă un răspuns prompt și sugerează că ziua nu se doarme de regulă. De asemenea, excepția este atunci când copilul, din proprie inițiativă, dorește să se odihnească.

„Primesc întrebarea „Nu trebuie să îl facem adaptabil oriunde și oricum bebelușul?” Răspunsul este nu, pentru că Dumnezeu ne-a făcut să nu mai dormim ziua. De asta ne punem draperii la geamuri ca să nu ne trezească soarele la cinci jumătate dimineața. Vrem să ne trezim după ceas, nu natural. Altfel, ne-am fi culcat la opt seara și ne-am fi trezit la cinci. dimineața. Nu se poate acest lucru, așa cum nu se poate ca bebelușul să doarmă pe lumină, sau se poate o perioadă, dar somnurile se vor strica foarte rău în acest context. Bebeușul va avea doar somnuri scurte, iar la tranziția dintre ciclurile de somn se va trezi. În acest fel, niciodată nu va rezista o perioadă suficient de mare între somnuri astfel încât să-și scoată treptat somnurile de zi așa cum este natural.”, ne-a spus expertul, în exclusivitate.

La ce vârstă nu mai trebuie să doarmă copiii pe zi

Mai departe, specialista a atras atenția asupra vârstei potrivite la care ar trebui copiii să nu mai doarmă ziua. Ea a subliniat vârsta de 24 de luni,a dică doi ani, iar pe alocuri sunt și câteva excepții, după cum chiar Lucsandra Pavel explică.

„La carte spune de la doi ani, începând cu 24 de luni. Situația mai practică este în următorul fel. Dacă noaptea este protejată, putem păstra oricât și somnul de zi. Am copii care dorm și la patru ani, pe zi. Dacă noaptea scade sub zece ore, atunci cantitatea de somn de zi trebuie diminuată. Întotdeauna nopțile ne spun cât somn de zi trebuie să avem. O noapte odihnitoate la copii, de la zero la șase ani, se consideră în momentul în care ai un minim de zece ore de somn. Noi nu dorim să dormim foarte mult ziua, deși, din nou, este o meteahnă venită din societate. „Copilul trebuie să doarmă la prânz”- nu, nu trebuie. Copilul trebuie să doarmă cât vrea, cât simte. ”, a încheiat experta, pentru Spectacola.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel