Elon Musk a dezvăluit ce caută la un angajat. Cele 4 calități obligatorii: „Restul se învață!”

Data publicării:
Elon Musk, captura foto YouTube/ Ted
Descriere foto: Elon Musk, captura foto YouTube/ Ted

Poate vă întrebați cu ce fel de oameni caută să lucreze miliardarul Elon Musk și care sunt aptitudinile pe care ar trebui să le ai ca să faci parte dintr-o echipă atât de performantă. Unul dintre cei mai bogați oameni din lume a dezvăluit la ce este atent atunci când angajează o persoană. 

La începutul acestei luni, Tesla a organizat ceea ce a numit "AI Day", în încercarea de a-și prezenta eforturile de a construi computere cu inteligență artificială capabile să conducă autonom. Unul dintre motivele principale ale evenimentului a fost recrutarea de talente de top - ceea ce ne-a dus cu gândul la un tweet de anul trecut, când directorul general al Tesla, Elon Musk, a vorbit despre cele patru caracteristici pe care le caută la un nou angajat.

 

La acel moment, SpaceX, una dintre celelalte companii conduse de Musk, a organizat o zi a carierei. Pentru a încuraja oamenii să vină, Musk a explicat ce caută la un angajat. Ai putea crede că el caută oameni cu experiență în domeniul propulsiei rachetelor sau cu specializări avansate de inginerie. Interesant este că nu acestea erau punctele forte de pe lista angajatului ideal.

 

În schimb, a enumerat patru trăsături esențiale:

 

„Este necesară o etică a muncii riguroasă, talent pentru a construi lucruri, bun simț și încredere, restul putem să le formăm”, explica atunci miliardarul. 

 

Cum putem traduce aceste 4 „talente”

 

 Angajarea unor persoane nepotrivite poate fi costisitoare atât în termeni de timp, cât și de resurse. De aceea, merită să înțelegem ce caracteristici contribuie de fapt la transformarea unui candidat într-unul performant, potrivit Inc.com

 


Etica în muncă


Fiecare manager ar fi de acord că își dorește oameni dedicați muncii lor. Scopul procesului de angajare este de a găsi oameni care să muncească din greu și să ofere rezultate. 

O etică de muncă hardcore înseamnă că angajații ar trebui să fie suprasolicitați sau că viețile lor ar trebui să fie dezechilibrate. De fapt,  înseamnă exact opusul. Înseamnă că angajatul se implică și este motivat să lucreze pentru scopul comun al companiei. 

 


Talentul de a construi lucruri

 

Chiar dacă firma dumneavoastră nu se ocupă cu construirea de rachete, aceasta ar putea fi una dintre cele mai subestimate caracteristici. În primul rând, "a construi lucruri" poate însemna mai multe lucruri. În cazul lui Musk, acesta vorbea literalmente despre construirea de lucruri - adică despre construirea de rachete. Locurile de muncă pe care le promova la vremea respectivă erau locuri de muncă de producție, dar această calitate nu se limitează la asamblarea manuală.

 

Dar poate însemna, de asemenea, oameni care se pricep foarte bine să vadă ce trebuie făcut și care pot pune la punct un plan pentru a realiza acest lucru - chiar și din nimic. Înconjurându-vă de alte persoane cu un talent similar înseamnă că vă puteți multiplica eforturile. Aceste tipuri de oameni - cei care au un talent pentru a construi lucruri - au șanse să contribuie în orice rol. 

 

Bunul simț

Probabil că ar trebui să fie de la sine înțeles că oricine vrea să angajezeoameni cu bun simț. Problema este că acesta este adesea rară. Ați putea spune chiar că, din păcate, bunul simț nu este foarte comun. 

Bunul simț este, de fapt, capacitatea de a înțelege o situație și de a lua o decizie corectă cu privire la modul în care trebuie să răspundă. În calitate de manager, vă bazați pe echipa dvs. pentru a lua decizii bune, chiar dacă nu sunteți acolo. Asta înseamnă să recunoașteți că bunul simț este adesea mai valoros decât orice abilitate. 

 

Încredere


De multe ori, atunci când companiile se dezvoltă rapid, acestea se orientează implicit către angajarea persoanelor calificate, indiferent de caracterul lor. Doar că, un caracter bun este poate cea mai importantă calificare. Angajarea unei persoane care nu este demnă de încredere, doar pentru că are o diplomă sau o expertiză sofisticată, este o greșeală. Chiar și atunci când este mult de lucru, aproape întotdeauna te alegi cu mai mult pe termen lung, atunci când trebuie să rezolvi orice problemă pe care o provoacă. 

Restul se învață

Merită menționat faptul că Musk încheie declarația  sugerând că nu trebuie să știi chiar nimic despre rachete. "Restul putem să le formăm", a spus el. Acest lucru este valabil pentru orice afacere. Dacă găsești oameni care au aceste trăsături, aproape întotdeauna îi poți învăța cum să facă o anumită muncă. Mai important, însă, este faptul că nu poți antrena aceste patru caracteristici, motiv pentru care este atât de important să găsești oamenii potriviți de la început. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Tehnologie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel