Aplicația de inteligență artificială care te clonează perfect. Marian Andrei, prezentatorul I like IT: Putem să vorbim limbi străine, fără să le învățăm / Video

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Freepik
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Marian Andrei, prezentatorul I like IT, a fost invitat la emisiunea „Oracolul Vedetelor”, unde a dezvăluit care este aplicația de inteligență artificială care te clonează perfect. Cu ajutorul ei, putem să vorbim limbi străine, chiar dacă nu le știm.

 

Marian Andrei, cunoscutul prezentator al emisiunii I like IT de la Pro TV, a făcut dezvăluiri interesante în cadrul emisiunii "Oracolul Vedetelor." El a prezentat o aplicație de inteligență artificială numită HeyGen care promite să cloneze perfect utilizatorii și le permită să vorbească limbi străine, chiar dacă nu le cunosc.

HeyGen, aplicația de inteligentă artificială prin care putem să vorbim limbi străine, chiar dacă nu le știm

Marian Andrei a demonstrat funcționalitatea aplicației prin trimiterea unui videoclip de 40 de secunde, vorbind în limba română. Aplicația îți ia fața, sunetul, iar după aceea poți să vorbești orice limbă străină vrei tu. Procesul a durat foarte puțin, iar rezultatul a fost uluitor.

„E foarte simplu, chiar am avut la I like IT o demonstrație cu o aplicație. A trebuit să-i trimit un video cu mine de 40 de secunde. În videoclip am vorbit japoneză, germană și am spus și 'Plumb' în japoneză. Durează foarte puțin.

Dacă ești o persoană care nu e la curent cu ce se întâmplă în domeniul tehnologiei s-ar putea să nu îți dai seama că este un video fals, doar dacă te uiți că gâtul se mișcă într-un fel și buzele în alt fel. E o diferență destul de mare pe care eu am sesizat-o. Aceasta e o problemă foarte mare pe care eu am semnalat-o atunci.

Am vorbit cu specialiști în legislație pe zona asta. Ar trebui gândită o măsură prin care aplicațiile de genul ăsta să identifice persoana ta, adică dacă urc un video cu o persoană, aplicația să ceară o confirmare, un fel de semnătură digitală. Din păcate, ceea ce vedem acum este doar începutul”, a avertizat Marian Andrei, prezentatorul I like IT, la emisiunea „Oracolul Vedetelor”.

Inteligența artificială, avantaje și dezavantaje

Marian Andrei a subliniat faptul că inteligența artificială poate face viața mai ușoară și mai eficientă, dar spune că este necesar să se pună în aplicare legi și restricții pentru a evita utilizarea rău intenționată a acestei tehnologii.

„Poți să foloseștI inteligența artificială pentru a-ți face viața mai bună, mai ușoară. Eu folosesc Chat GPT destul de des. Mă pot consulta pe niște teme de subiecte, îi cer o documentare. În loc să stau să caut eu pe zeci de site-uri anumite documentare, pot să-l rog să-mi facă o sinteză de pe anumite articole sau îi dau un comunicat de presă, de unde nu înțeleg nimic. Îi spun să-mi explice ca și cum aș avea 5 ani la ce se referă acel comunicat de presă și îmi explică frumos, cu analogii.

Eu cred că e o perioadă critică pentru această tehnologie. Urmează să vedem diverse legi, diverse restricții pe care o să le aibă pentru a evita să facă mai mult rău decât bine”, a precizat Marian Andrei.

Cum va arăta viitorul nostru în cinci ani

Prezentatorul I like IT spune că deși este dificil de prezis cu exactitate cum va arăta lumea noastră în cinci ani, un lucru este sigur: tehnologia va continua să ne surprindă și să ne schimbe viața în moduri neașteptate.

„De multe ori tehnologia evoluează mai repede decât suntem noi pregătiți să vedem că evoluează. Tot timpul în viitor ne imaginăm ecrane în loc de ecrane fizice, cu proiecții cu care poți interacționa, dar de multe ori oamenii sunt foarte reticenți, au o reziliență la nou. S-ar putea ca de multe ori tehnologia să nu evolueze așa de repede cum ne-am aștepta noi pentru că oamenii au această reziliență.

Dacă, de exemplu, îți spun acum că în locul telefonului mobil ai putea purta niște ochelari care îți proiectează diverse lucruri... cam asta e direcția spre care ne îndreptăm acum. Să facem telefoane mai mici pe care să le purtăm sub formă de ochelari sau, uite, ChatGPT, de exemplu, e o unealtă absolut fantastică, pentru toată lumea, nu doar pentru cei care lucrează în IT. Trebuie să acceptăm că există astfel de tehnologii și să începem să le folosim, cu atât mai mult viitorul nostru va arăta mai bine.

Mi-e greu să spun cum ar arăta viitorul nostru în cinci ani. Dacă stăm să ne gândim la punctul ăsta în care suntem acum, de acum cinci ani, nu cred că am fi ghicit că am fi avut ChatGPT sau aplicații care îți generează imagini doar printr-o simplă comandă”, a spus Marian Andrei, prezentatorul I like IT, la emisiunea „Oracolul Vedetelor”.

 

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel