El este cel mai vârstnic medic din lume. Are 101 ani și încă tratează pacienți: „Regula mea nr. 1 pentru a-ți menține creierul în formă”

Data publicării:
Dr. Howard Tucker, foto Facebook
Descriere foto: Dr. Howard Tucker, foto Facebook

Dr. Howard Tucker practică medicina din 1947. A împlinit deja 101 ani, însă nu are de gând să se pensioneze. 


Dr. Howard Tucker este un neurolog din Cleveland, Ohio, și a fost numit de Guinness World Records "cel mai bătrân medic în activitate". Și-a luat licența în drept și a promovat examenul de admitere în Baroul Ohio la vârsta de 60 de ani și a fost șef al secției de neurologie a flotei din Atlantic în timpul Războiului din Coreea. Un documentar de lung metraj despre Dr. Tucker este în curs de realizare. 

Dr. Howard Tucker: „Există un principiu după care trăiesc și pe care oricine îl poate pune în aplicare”


Într-un eseu pentru CNBC, Dr. Howard Tucker dezvăluie secretul longevității sale, dar și regulile pe care le urmează cu sfințenie, pentru a-și menține creierul în formă. 

@whatsnextmovie This isn’t just a job for my grandpa. 101 and not planning on slowing down. Retirement is the enemy of his longevity. #doctorsoftiktok #fyp #documentary #nuerologist #whatsnext? #grandpa #retirement ♬ This is the part of me - Marta Vieira | Travel ????

„Sunt medic și neurolog practicant de mai bine de șapte decenii. Și la 101 ani, oamenii mă întreabă adesea cum îmi mențin creierul ager.

Genele bune și un pic de noroc vă pot da un avans, dar există un principiu după care trăiesc și pe care oricine îl poate pune în aplicare: Păstrați-vă mintea aocupată prin activități profesionale, sociale și de divertisment.

Pe măsură ce îmbătrânim, trecem prin schimbări naturale care ne afectează capacitățile de procesare mentală. Unele zone ale creierului se pot micșora, comunicarea dintre neuroni poate deveni mai puțin eficientă, iar fluxul sanguin poate scădea.

Dar, la fel ca orice alt mușchi din corp, mintea noastră are nevoie de exerciții consistente pentru a se dezvolta. Eu folosesc trei ritualuri zilnice pentru a-mi stimula sănătatea creierului.

 

1. Mă duc la serviciu.

Cercetările arată o corelație între pensionare și creșterea declinului cognitiv - motiv pentru care eu încă nu m-am pensionat.

Am fost numit cel mai bătrân medic practicant din lume de către Guinness World Records. Sara, soția mea de 66 de ani, de asemenea, încă practică psihanaliza și psihiatria la vârsta de 89 de ani.

Meseria mea îmi cere să analizez o serie de subiecte medicale și să mă gândesc la probleme. Faptul că sunt la curent cu cele mai recente progrese în neurologie îmi ține creierul ocupat.

Voluntariatul, urmărirea unui hobby și învățarea de noi abilități pot oferi o mare stimulare mentală. La începutul anilor 60, de exemplu, am urmat cursurile facultății de drept noaptea, după ce mi-am condus cabinetul medical cu normă întreagă. Am trecut examenul de admitere în Baroul Ohio la 67 de ani. 

 

@whatsnextmovie Join us in wishing Dr. Tucker a very happy 101st birthday! Please also check out his documentary’s Kickstarter (info in bio) and help bring his story to life! #birthday #101years #fyp #happybirthday #longevity ♬ original sound - What’s Next? Movie

 

2. Rămân social.


Cercetările au indicat că relațiile puternice pot contribui la menținerea memoriei și a funcției noastre cognitive.

Din păcate, la vârsta mea, mulți dintre cei mai apropiați prieteni, membri ai familiei și colegi ai mei au decedat.  Dar sunt norocos că locul meu de muncă mi-a permis să construiesc relații cu colegi mai tineri. 

Sara și cu mine ne facem, de asemenea, o prioritate din a lua cina cu oamenii din comunitatea noastră.

Cel puțin de două ori pe săptămână, luăm masa cu fiica mea și soțul ei și cu fiul meu și soția lui. Ne place să încercăm restaurante noi cu prietenii și colegii, de asemenea.


3. Citesc pentru divertisment.

Când nu citesc despre cele mai recente progrese și tratamente în neurologie, îmi place să citesc biografii și povestiri polițiste.

Scufundarea într-o carte bună, de ficțiune sau de non-ficțiune, cere creierului tău să proceseze o mare parte din noile informații. Cred că aceasta este cheia pentru a-ți menține mintea ascuțită”

 

@whatsnextmovie 100 year old doctor shares his 3 top tips for staying healthy! #healthyliving #healthy #longevity #fyp #healthtips #doctor ♬ Chill Vibes - Tollan Kim


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel