Dramele care i-au marcat viața marelui actor Ion Dichiseanu: „Sufăr în tăcere. A trebuit să dansez, chiar dacă o aveam pe sora mea moartă acasă”

Data actualizării: | Data publicării:
Ion Dichiseanu, captură foto Youtube
Descriere foto: Ion Dichiseanu, captură foto Youtube

Ion Dichiseanu a încetat din viață astăzi, 20 mai 2021, în jurul orelor 14:00. Artistul în vârstă de 87 de ani era internat de trei luni de zile la Spitalul Floreasca din Capitală, din cauza unei infecții care i-a cauzat o pneumonie bilaterală. Marele actor a avut darul de a bucura publicul, dar puțini știu care au fost dramele pe care le purta în suflet și care i-au marcat viața. 

Ion Dichiseanu a rămas orfan de mamă când era doar un copil. A fost crescut de sora lui mai mare, cea care avea să-i fie ca o mamă toată viața. În urmă cu câțiva ani, actorul și-a pierdut și sora, într-un mod tragic.

Artistul a povestit, în urmă cu câțiva ani, momentul tragic în care și-a descoperit sora fără suflare. 


„Eram cu cafeluţa să i-o aduc la pat. Atunci am văzut că nu mai mişcă. Ea a avut grijă de mine de când a murit mama. Eram copil atunci. Am crescut în braţele ei. Ea ma spăla, mă îngrijea, îmi dădea de mânacare”, a declarat actorul pentru Acces Direct, acum ceva timp.

Într-un alt interviu, Ion Dichiseanu mărturisea că multe au fost momentele în care a răs sau a dansat, deși în sufletul lui simțea o durere cumplită. Așa a fost și momentul în care sora sa a murit, Actorul a fost nevoit să meargă în continuare la spectacole, să-și facă meseria de actor, în timp ce trupul neînsuflețit al surorii sale era încă acasă.

Cine a fost Ion Dichiseanu. Cele mai importante roluri ale marelui actor

 

„Mă întreb dacă merit să fiu iubit. Viaţa e o călătorie, dar depinde cu cine călătoreşti. Sufăr în tăcere. Am trecut prin multe decepţii. A trebuit să dansez, chiar dacă o aveam pe sora mea moartă acasă. Aşa e viaţa de actor. Eu sunt psihologul meu", spunea Ion Dichiseanu la „Răi Da' Buni”, în urmă cu câțiva ani. 

 

Ce regrete avea Ion Dichiseanu

 

Cu ceva timp în urmă, regretatul actor mărturisea, într-un interviu pentru DC News, care au fost regretele sale. 

Publicul mă încarcă cu energie pozitivă. Pentru actor, nimic nu este mai valoros decât să te aplaude lumea, să te oprească pe stradă, să facă poze, să primească flori. Lumea mă salută pe stradă, chiar dacă nu stăm neapărat de vorba. Asta înseamnă celebritatea!", spunea Ion Dichiseanu într-un interviu în exclusivitate pentru DC News.

"Tot ce-am făcut am făcut din inimă, cu dăruire, cu trăire și dragoste. Fără dragoste nu se poate!", ne-a mai zis maestrul.

Pentru marele actor, singurul regret era că nu a avut suficient timp să răspundă la toate provocările oferite de viață: "Eu am fost un răsfățat. Nu mi-a ajuns timpul să răspund tuturor provocărilor, tuturor ofertelor care mi s-au făcut", a punctat celebrul actor.

Ion Dichiseanu a murit. Marele actor era internat de 3 luni în spital

 

 Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

"A decedat astăzi în jurul orei 14,00 la noi în spital. Era internat de circa trei luni", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Bogdan Opriţa.

Ion Dichiseanu s-a născut la 20 octombrie 1933, la Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie în 1959. A avut o îndelungată activitate la Teatrul Nottara şi în cinematografie.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel