Ion Dichiseanu a murit. Marele actor era internat de 3 luni în spital

Data actualizării: | Data publicării:
Ion Dichiseanu, sursă foto: DC NEWS
Descriere foto: Ion Dichiseanu, sursă foto: DC NEWS

 Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

"A decedat astăzi în jurul orei 14,00 la noi în spital. Era internat de circa trei luni", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Bogdan Opriţa.

Ion Dichiseanu s-a născut la 20 octombrie 1933, la Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie în 1959. A avut o îndelungată activitate la Teatrul Nottara şi în cinematografie.

 

Marele actor era internat de 3 luni în spital

 

În urmă cu câteva zile, fiica actorului a vorbit despre starea de sănătate a acestuia. Era nerăbdătoare să vină acasă. 

„Tata, ultima oară când am vorbit cu el, mi-a spus că vrea să vină cât mai repede acasă. Recuperarea depinde și de el, dar trebuie să mai avem răbdare, nu știm cât va trebui să mai așteptăm. Oricum, e mai bine acum. Nu putem vorbi prea des cu el din cauza restricțiilor, dar se simte mai bine.


La clinica privată i s-a pus diagnosticul de tumoră, spuneau că e inoperabilă. Eu le-am cerut să nu îi zică nimic lui, știam doar eu. Am mers la Floreasca, iar acolo medicii, după analize, după imagistică, după toate lucrurile pe care le-au făcut să afle ce are, ne-au spus că nu e vorba de vreo tumoră, că e o pleurezie și l-au tratat cum trebuie. Avea și acea infecție, dar s-a rezolvat până la urmă. Probabil că dacă i s-ar fi făcut acea bronhoscopie nu ar fi avut nici infecția, nu ar fi luat bacteria aceea”, a mai dezvăluit Ioana Dichiseanu pentru Fanatik, în urmă cu câteva zile. 

 

 "Un diagnostic pus greșit. S-a infectat cu o bacterie extrem de agresivă"

 

Potrivit Ioanei Dichiseanu,  medicii l-au diagnosticat greșit pe tatăl ei cu cancer, iar în timpul unor investigații acesta s-ar fi infectat cu o bacterie agresivă, motiv pentru care se află momentan internat la ATI.

"Este stabil, adică nu este nici ceva spre mai rău, nici, din păcate, spre foarte bine. Eu mă rog la Dumnezeu și cu ajutorul medicilor de acolo de la ATI de la Floreasca, pentru că să știți că am observat că în ultima perioadă se aruncă atâta cu noroi pe partea asta de terapie intensivă...

Ce s-a întâmplat concret? A fost un diagnostic pus greșit. Trei medici îl suspectau de cancer și el nu are așa ceva. Era o simplă pleurezie și în urma unei bronhoscopii cu o biopsie s-a infectat cu o bacterie extrem de agresivă și așa a ajuns la Spitalul Floreasca, unde oamenii sunt senzaționali. El este conștient, poate vorbi, doar că noi nu avem voie. Vă dați seama, nu are telefon. Este totuși o secție de ATI unde sunt niște reguli pe care trebuie să le respectăm. S-au făcut mai multe teste de COVID. El este la secția ATI non-COVID. Nu are legătură cu COVID. Eu sper să stea cât mai puțin si să vină acasă, să fie o recuperare rapidă, dar asta în primul rând doar cu ajutorul lui Dumnezeu și în al doilea rând, cu ajutorul medicilor care se ocupă de el.", a declarat Ioana Dichiseanu, într-o intervenție telefonică la RealitateaPlus, în urmă cu o lună. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel