Dragoș Bucur, despre viața cu diabet: „Eu sunt dependent, nu doar de insulină, ci și de tehnologie, de vreo 5-10 ani”

Data publicării:
Dragoș Bucur, foto Facebook
Descriere foto: Dragoș Bucur, foto Facebook

Dragoș Bucur a fost diagnosticat cu diabet, în urmă cu 20 de ani. Actorul dezvăluie cum s-a schimbat viața lui și ce eforturi face pentru a-și ține sub control nivelul glicemiei.

Dragoș Bucur a fost diagnosticat cu diabet zaharat, în urmă cu 20 de ani. De atunci, prezentatorul emisiunii Visuri la cheie își monitorizează nivelul glicemiei și urmează un regim alimentar special. În cadrul unui eveniment medical, Dragoș Bucur a vorbit despre diagnosticul său și despre cum s-a schimbat viața sa din momentul în care au început problemele de sănătate.

„Eu nu sunt un mare adept al tehnologiei, mai puțin când e vorba de diabet. Eu sunt dependent, nu doar de insulină, ci și de tehnologie, de vreo 5-10 ani. Folosesc un sistem de monitorizare a glicemiei în timp real, încontinuu, și o pompă de insulină, de ceva ani. De vreo trei ani folosesc și un sistem, un soft care combină informațiile de la senzorul de glicemie către pompa de insulină”, a spus Dragoș Bucur, în cadrul unui eveniment medical.

Dragoș Bucur spune că tehnologia îi ușurează viața și îl ajută să își țină sub control valorile.

„Duc o viață normală, fac sport, și sport destul de extrem, merg pe munte, unde fac trasee de 13-15 ore, mă dau cu placa o zi întreagă, fac rafting... lucruri pe care nu prea ai cum să le faci cu metoda clasică de tratament al diabetului de tip 1. Pe mine, tehnologia mă ajută foarte mult în managementul diabetului”, a mai spus Dragoș.

Cum i-a schimbat viața diabetul

 

„Cred că oricine se poate adapta, da e o provocare, treci prin mai multe etape: refuzul, revolta, acceptarea, împrietenirea etc. Am avut perioade, cred că la un an, un an jumătate după, în care am zis: nu mă interesează, eu nu am diabet. Am aruncat aparatul de testat.... mi s-a făcut rău după 4-5 zile și am revenit la viața cu care m-am obișnuit. E o vorbă în diabet: se spune că dacă te lupți cu el, o să pierzi, n-ai nicio șansă. Singura variantă e să te împrietenești cu diabetul. A durat ceva timp până am înțeles ce înseamnă vorba asta. Eu l-am acceptat”, a mai spus el


Ce regim alimentar urmează

Actorul spune că alimentația și sportul au fost două elemente importante în gestionarea bolii.

„Dincolo de tehnologie și aceste device-uri care mie îmi fac viața ușoară, insist pe celelalte lucruri care sunt importante. Alimentația, cred eu, este ignorată, nu știu de ce, în mass media. Parcă nu se mai pune accentul care ar trebui să se pună. Nu se poate să mănânci numai prostii, nu se poate să bei numai tâmpenii. Sportul. Nu știu cum s-a ajuns la o oră de sport pe săptămână, nu înțeleg cum copiii au ajuns să nu mai alerge, să prefere mall-ul în locul pădurii. Cred că mass media ar trebui să ajute la chestia asta”, a mai spus prezentatorul emisiunii Visuri la cheie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel