Dr Mihaela Bilic spulberă cel mai celebru mit despre slăbit: „Organismul îşi cere dreptul lui”

Data publicării:
Mihaela Bilic, foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto Facebook

Dr Mihaela Bilic spulberă mitul mesei de seară. Deși este cunoscut faptul că cina după ora 18:00 ar fi inamicul siluetei noastre, medicul nutriționist afirmă că nu este deloc greșit să mâncăm seara, ba chiar ar fi indicat.

Dr Mihaela Bilic încurajează mesele seara, chiar dacă se spune că acestea ar îngrășa. Potrivit medicului, organismul își cere dreptul, iar masa de seară ar putea fi percepută de un organism drept recompensă, după o zi lungă. Mai mult, aceasta susține că dacă alegem alimentele potrivite, kilogramele vor sta la distanță, oricât de târziu am mânca.

 

 

''Trebuie să încurajăm masa de seară. Absolut! E o chestiune în primul rând de buget. Trebuie să ne gândim la bugetul nostru caloric, ca la bugetul financiar. Adică, bugetul este al tău şi cum îl cheltuieşti, trebuie să fie spre satisfacţia şi ritmul vieţii tale (...) Faptul că activitatea se prelungeşte mult în noapte, adică organismul îşi cere dreptul lui, pentru că a stat până la ora aia, el a muncit. Masa de seară are şi rolul acesta de a compensa din punct de vedere emoţional toată oboseala, frustrarea, greul care a fost peste zi. Consider că este cea mai importantă.

(...) Plăcerea, satisfacţia, confortul şi echilibrul pe care îl aduce masa de seară, nu o să îl aducă niciodată o masă de prânz, cu atât mai puţin una de dimineaţă când eşti pe fugă. Asta vedem în obiceiurile alimentare ale ţărilor care au făcut din mâncare, nu numai un stil de viaţă, dar ştiu să se bucure de ea: la francezi, la italieni.


Important este să nu fie lucruri grele care să îţi creeze probleme de digestie. Dacă ora este înaintată ar fi bine să nu fie făinoase multe, pentru că sunt foarte uşor în combinaţie cu grăsimea, să se transforme în grăsime de rezervă. Făinoasele înseamnă glucide şi  ele sunt energia pentru mişcare. Peştele şi legumele sunt uşor de metabolizat'', a explicat nutriţionistul Mihaela Bilic în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, de la Antena 3. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel