Dr. Mihaela Bilic, despre miturile ciocolatei și când poate fi aceasta mai sănătoasă pentru organism: "Porția corectă este de trei tablete"

Data publicării:
Ciocolata, sursa pixabay/ autor jacqueline macou
Descriere foto: Ciocolata, sursa pixabay/ autor jacqueline macou

Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit care este porția sănătoasă de ciocolată pe care o putem consuma zilnic.

În cadrul rubricii Sinteza Zilei, Dr. Mihaela Bilic a vorbit  despre diferențele calorice dintre ciocolata neagră, ciocolata albă și ciocolata clasică, dar și despre porția corectă de ciocolată pe care o putem consuma.

"În momentul în care pe etichetă, primul cuvânt nu este cacao/masă de cacao/unt de cacao, este clar că acolo avem mai mult zahăr decât cacao.

Nu există arbori de cacao care să acopere toate nevoile de ciocolată ale mapamondului. (...) Din păcate, acum, pe eticheta ciocolatei veți vedea primul ingrediente, în 80% din cazuri, zahărul și apoi veți vedea grăsime de cocos sau de palmier. Nici măcar nu mai există produsul cacao este pus doar cât să dea culoare.

Ciocolata neagră este cea mai bogată în calorii. Pentru că un gram de grăsime are 9 calorii, un gram de zahăr are 4 calorii. O ciocolată cu lapte va avea în jur de 500 – 530 de calorii, o ciocolată neagră, pentru că este mult mai bogată în grăsime va avea spre 600 poate chiar peste 600 de calorii.

Cu cât e mai bogată în calorii, cu atât e mai adevărată ciocolata neagră.

Ciocolata albă este o ciocolată ce are mai mult unt comparativ cu masa de cacao. Deci ciocolata albă este prin definiție cea mai grasă ciocolată, deci clar cea mai calorică", a precizat dr. Biliac, la Antena 3.

"Porția corectă de ciocolată este de trei pătrățele, niciodată mai mult de un rând. Tableta de ciocolată a devenit din ce în ce mai subțire, în prezent are 80 g și ne sugerează într-un fel porția corectă de ciocolată", a adăugat Mihaela Bilic, la Sinteza zilei.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel