Dr Cezar - beneficiile sportului în natură: „Skiatul îți activează noi căi neuromusculare”

Data actualizării: | Data publicării:

Dr. Cezar a dezvăluit care sunt beneficiile sportului în natură. Potrivit medicului, skiul, snowboardul, sunt activități care stimulează nu doar corpul, ci și creierul. 

 

Dr. Cezar recomandă sporturile în natură, mai ales în sezonul rece. „Imi place sa fac sport in natura, in afara zonei de confort. Acolo simt că trăiesc cu adevărat ! Sportul în natură deschide noi perspective, pentru că omul e adaptat să cutreiere spațiul, să descopere noi teritorii, nu doar să stea în mediu închis, controlat. Skiul, snowboardul îți activează noi căi neuromusculare, îți îmbunătățește reflexele, iar atunci când mai iei câte o trântă este stimulată mineralizarea oaselor, care se întăresc și devin mai rezistente. Atunci când ieși de pe pârtie și o iei prin pădure, pe undeva pe unde n-ai mai fost, îți antrenezi curajul și devii în timp mult mai stăpân pe tine.

 

De asemenea, este stimulată și formarea de noi neuroni în hipocamp, o regiune a creierului responsabilă cu orientarea spațială. Expune-te din când în când și la frig pentru că îți stimulezi astfel producția mitocondriilor (centralele electrice ale celulelor), îți activezi metabolismul si te vei putea bucura de un organism mai energic și mai tânăr pentru mai mult timp. În concluzie, ieși din zona de confort! Acolo e viața adevarată”, a scris medicul pe pagina sa se Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel