Doliu în lumea muzicală. Un celebru compozitor a murit. Monica Anghel, în stare de șoc: „Nu știam să aibă probleme de sănătate”

Data publicării:

Industria muzicală este mai săracă de astăzi, după ce un mare compozitor și cântăreț s-a stins din viață.

Este doliu în lumea artistică, după ce cunoscutul compozitor și cântăreț Mircea Drăgan s-a stins din viață. Supranumit și „bunicul pop-rock-ului românesc”, acesta a colaborat și a compus de-a lungul timpului diverse melodii pentru artiști celebri de la noi din țară. Foarte mulți din această industrie sunt cei care l-au cunoscut, au lucrat cu el și au avut oportunitatea să învețe de la cel mai bun, motiv pentru care pierderea este una foarte dureroasă. Colegii de breaslă au doar cuvinte de laudă la adresa sa și sunt de-a dreptul șocați de această întâmplare, întrucât nimeni nu știa ca artistul să se confrunte cu anumite probleme de sănătate.

„Am aflat la o oră după ce a murit. Era un om sănătos. S-a urcat în autobuz și a murit. I s-a făcut rău, a făcut un atac cardiovascular și a murit. Era un om bun, un om extraordinar. Să nu uităm că eu aveam trupă în anii `60, iar ei au inventat Romanticii și Mondial. Avea o familie atât de frumoasă, refăcută, care acum suferă.

Eu am fost prieten și cu prima lui soție, și a doua este o doamnă extraordinară. Este internată în spital. I s-a făcut rău, normal. Suntem colegi în Uniunea Compozitorilor de zeci de ani, suntem colegi în Consiliul Director al UCMR-ADA, eram peste tot împreună. Nici nu îmi vine să cred că nu mai este. Acum două săptămâni eram în consiliu la UCMR-ADA. Aveam ședință de Consiliu și s-a prezentat și el, desigur. Era foarte drăguț, un om de calitate, un prieten bun. Era un om de pus la rană”, a declarat Horia Moculescu, potrivit Fanatik

Citește și: Horia Moculescu, reacție acidă, după ce România a ratat finala Eurovision 2023. Artistul cere socoteală TVR-ului: „Bani de care ne-am băutut iar joc”

A colaborat cu nume mari din industria românească

Mircea Drăgan, în vârstă de 77 de ani, a colaborat cu nume mari muzicale, printre care și Monica Anghel.  Și vedeta se arată a fi șocată de această veste, întrucât întotdeauna compozitorul era văzut cu zâmbetul pe buze. Acesta nu vorbea niciodată despre probleme, motiv pentru care i-a lăsat pe cei din jurul său să creadă că starea sa de sănătate este una foarte bună.

„Am colaborat cu dânsul. Era un om extraordinar, vesel, un om bun. Nu știam să aibă probleme de sănătate. Îi urez condoleanțe familiei. Nu știu să fi avut probleme de sănătate. Nu eram neapărat prieteni, dar am colaborat cu el. Ultima oară l-am întâlnit anul trecut. Era vesel, tonic, era foarte ok”, a spus și Monica Anghel, pentru sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Monica Anghel, totul despre rețeta unui show de succes la Eurovision. Artista a dezvăluit care este cel mai important lucru: "Nu trebuie să îi copiem pe alții"

Cine a fost Mircea Drăgan

Mircea Drăgan a avut un impact considerabil asupra industriei muzicale din România, fiind membru la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. A avut mai multe hituri, de-a lungul timpului, însă, de departe, una dintre cele mai ascultate creații ale sale a fost „Iubire, bibelou de porțelan”. 

„Sunt mulțumit că am avut un drum frumos, am cântat într-o perioadă în care puteai să recunoști melodiile.

M-am străduit să fiu modern prin ceea ce am compus, altfel nu puteai să reziști, mai ales în turneele din străinătate. Chiar și piesele mele vechi le-am îmbrăcat, le-am reorchestrat într-un mod modern, original”, declara Mircea Drăgan în anul 2019, potrivit Libertatea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel