Dieta rapidă cu unt de arahide. Poți scăpa de kilogramele în plus în doar trei zile

Data actualizării: | Data publicării:
Unt de arahide, foto Unsplash/ Christine Siracusa
Descriere foto: Unt de arahide, foto Unsplash/ Christine Siracusa

Untul de arahide este cunoscut drept o sursă sănătoasă de grăsimi cu o cantitate moderată de proteine.

Dacă se apropie un eveniment special, cum ar fi o nuntă sau o vacanță, poate doriți să știți cum puteți slăbi în trei zile. Dietele de trei zile, cum ar fi dieta cu unt de arahide, au crescut în popularitate, deoarece oamenii caută să piardă în greutate rapid.


De obicei, adepții dietei de trei zile se vor limita la un singur tip de alimente, alături de proteine și legume. Dietele pe termen scurt tind să fie sărace în calorii și carbohidrați. Dieta de trei zile cu unt de arahide este un exemplu.


Deoarece dieta este restrictivă și pe termen scurt, orice greutate pierdută în timpul programului de trei zile este, cel mai probabil, greutatea apei. Este posibil să recâștigați cele câteva kilograme pierdute odată ce vă întoarceți la stilul de viață normal.


Nutriția untului de arahide


Untul de arahide este cunoscut pentru că este o sursă sănătoasă de grăsimi cu o cantitate moderată de proteine. Este, de asemenea, o sursă bună de anumite vitamine și minerale, inclusiv vitamina E, potasiu, acizi grași omega-6 și magneziu.


Cu toate acestea, untul de arahide nu este un aliment cu puține calorii. O porție mică, de doar 1-2 linguri, conține peste 100-200 de calorii. Deoarece dieta cu unt de arahide este un program hipocaloric, consumul mai multor porții de unt de arahide pe zi produce porții mici din alte alimente consumate în cadrul dietei.

Unt de arahide pentru pierderea în greutate


Dieta de trei zile se bazează pe untul de arahide pentru pierderea în greutate. Deși nu este un aliment hipocaloric, untul de arahide poate fi integrat într-o dietă hipocalorică. De asemenea, poate fi consumat și în cadrul unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi dieta keto.


Pierderea în greutate necesită un deficit caloric, indiferent de dieta pe care o urmați. Acest lucru înseamnă pur și simplu că trebuie să ardeți mai multe calorii decât consumați. Puteți face acest lucru prin exerciții fizice sau printr-o dietă cu restricție calorică, cum ar fi dieta de trei zile cu unt de arahide. În acest caz, veți mânca două-trei porții de unt de arahide pentru a pierde în greutate, cu condiția să vă mențineți în obiectivul caloric.

Cercetările sugerează că untul de arahide este un aliment sățios care încurajează o mai mare pierdere în greutate. O analiză din 2014 publicată în American Journal of Clinical Nutrition a concluzionat că produsele din arahide sunt dense din punct de vedere energetic și au o valoare ridicată de sațietate. Prin urmare, acestea nu sunt asociate cu creșterea în greutate.


Studiul notează, de asemenea, că aportul caloric global este mai important pentru pierderea în greutate decât distribuția macronutrienților. Utilizarea untului de arahide pentru pierderea în greutate este cel mai eficient ca parte a unui deficit caloric creat prin dietă sau exerciții fizice.


Dieta cu unt de arahide


Dieta de trei zile cu unt de arahide poate fi adaptată după un program din 2001 numit Peanut Butter Diet, fondat de editorul revistei de sănătate Holly McCord, MA, RD. Aceștia au efectuat propriile cercetări în urma lansării programului și au constatat că participanții au pierdut până la 27 de kilograme în timpul testului, deși durata nu este cunoscută.


În cadrul acestei diete, bărbații consumă 2.200 de calorii pe zi cu 6 linguri de unt de arahide, iar femeile consumă 1.500 de calorii care includ 4 linguri de unt de arahide. Fondatorul recomandă ca adepții să consume câteva fructe, mai multe porții de legume, câteva cereale și multe surse de proteine pe lângă untul de arahide.


Adaptările mai recente ale dietei sunt mai sărace în calorii și au limitări mai stricte în ceea ce privește alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi amidonul, legumele și cerealele. Deoarece untul de arahide este bogat în grăsimi, unele persoane consumă mai multe porții de unt de arahide pe zi ca parte a unei diete bogate în grăsimi pentru pierderea în greutate.


Program de trei zile cu unt de arahide


Programul de trei zile cu unt de arahide constă în trei mese pe zi cu până la 6 linguri de unt de arahide. Adepții își restrâng caloriile și carbohidrații pentru a obține o pierdere în greutate pe termen scurt. Pentru a afla câte calorii ar trebui să consumați pentru a pierde în greutate, folosiți un contor de calorii.


Dieta include, de asemenea, surse de proteine, cum ar fi ouăle, carnea de pasăre și peștele. Leguminoasele pot fi folosite în locul produselor de origine animală, dar acestea sunt mai bogate în carbohidrați. Legumele fără amidon sunt, de asemenea, recomandate pentru conținutul lor de micronutrienți.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel