DIETA PERFECTĂ: Ce și cât mâncăm ca să evităm bolile de inimă. RECOMANDĂRI de ultimă oră ale cardiologilor

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Pablo Merchán Montes
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Pablo Merchán Montes

DIETA PERFECTĂ: Alimentele pe bază de plante ar trebui să domine dietele dacă vrem să evităm bolile de inimă, recomandă cardiologii într-un articol publicat recent în jurnalul Cardiovascular Research, un jurnal al Societății Europene de Cardiologie (ESC). Ei spun exact ce și cât de des trebuie să mâncăm pentru a avea o dietă perfect achilibrată și sănătoasă: 

DIETA PERFECTĂ: „Nu există nicio indicație că vreun aliment ar fi otravă pentru sistemul cardiovascular. Este, însă, o chestiune de cantitate și frecvență a consumului ", a declarat autorul principal al recomandărilor (link direct recomandări), profesorul Gabriele Riccardi de la Universitatea din Napoli Federico II, Italia. „O greșeală pe care am făcut-o în trecut a fost să considerăm câte o componentă a dietei ca fiind „inamicul principal” și singurul lucru pe care trebuia să îl schimbăm. Adevărul e că trebuie să ne uităm la diete în ansamblu și dacă reducem cantitatea unui singur aliment, este important să alegem un înlocuitor sănătos”, a completat el.

În general, există dovezi consistente că, pentru adulții sănătoși, consumul redus de sare și alimente de origine animală și aportul crescut de alimente pe bază de plante - inclusiv cereale integrale, fructe, legume, leguminoase și nuci - sunt corelate cu un risc redus de ateroscleroză. Același lucru se aplică înlocuirii untului și a altor grăsimi animale cu grăsimi vegetale, cum ar fi uleiul de măsline.

Ce și cât mănânci: Carne

Noi dovezi diferențiază carnea procesată și pe cea roșie - ambele asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare – de cea de la păsările de curte, care nu prezintă nicio relație la aporturile moderate (până la trei porții a câte 100 g pe săptămână). 

Potrivit DC Medical, carnea roșie (adică cea de vită, porc și miel) ar trebui să fie limitată la două porții a câte 100 g pe săptămână, iar carnea procesată (adică slănină, cârnați, salam etc) limitată doar la utilizarea ocazională.

Citește continuarea pe DC Medical și află cum trebuie consumate alimentele. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel