DIETA PERFECTĂ: Ce și cât mâncăm ca să evităm bolile de inimă. RECOMANDĂRI de ultimă oră ale cardiologilor

Unsplash.com/ autor Pablo Merchán Montes
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Pablo Merchán Montes

DIETA PERFECTĂ: Alimentele pe bază de plante ar trebui să domine dietele dacă vrem să evităm bolile de inimă, recomandă cardiologii într-un articol publicat recent în jurnalul Cardiovascular Research, un jurnal al Societății Europene de Cardiologie (ESC). Ei spun exact ce și cât de des trebuie să mâncăm pentru a avea o dietă perfect achilibrată și sănătoasă: 

DIETA PERFECTĂ: „Nu există nicio indicație că vreun aliment ar fi otravă pentru sistemul cardiovascular. Este, însă, o chestiune de cantitate și frecvență a consumului ", a declarat autorul principal al recomandărilor (link direct recomandări), profesorul Gabriele Riccardi de la Universitatea din Napoli Federico II, Italia. „O greșeală pe care am făcut-o în trecut a fost să considerăm câte o componentă a dietei ca fiind „inamicul principal” și singurul lucru pe care trebuia să îl schimbăm. Adevărul e că trebuie să ne uităm la diete în ansamblu și dacă reducem cantitatea unui singur aliment, este important să alegem un înlocuitor sănătos”, a completat el.

În general, există dovezi consistente că, pentru adulții sănătoși, consumul redus de sare și alimente de origine animală și aportul crescut de alimente pe bază de plante - inclusiv cereale integrale, fructe, legume, leguminoase și nuci - sunt corelate cu un risc redus de ateroscleroză. Același lucru se aplică înlocuirii untului și a altor grăsimi animale cu grăsimi vegetale, cum ar fi uleiul de măsline.

Ce și cât mănânci: Carne

Noi dovezi diferențiază carnea procesată și pe cea roșie - ambele asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare – de cea de la păsările de curte, care nu prezintă nicio relație la aporturile moderate (până la trei porții a câte 100 g pe săptămână). 

Potrivit DC Medical, carnea roșie (adică cea de vită, porc și miel) ar trebui să fie limitată la două porții a câte 100 g pe săptămână, iar carnea procesată (adică slănină, cârnați, salam etc) limitată doar la utilizarea ocazională.

Citește continuarea pe DC Medical și află cum trebuie consumate alimentele. 

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 22 iul, 18:34 | Categorie: Diete
Get it on App Store Get it on Google Play