Dieta PARFUMATĂ. Mirosurile care îți taie pofta de mâncare: slăbești 5 kilograme pe lună

Data publicării:
pixabay.com
Descriere foto: pixabay.com

Oamenii de știință vin cu o metodă inedită de slăbit: mirositul de anumite parfumuri. 


În cadrul unui studiu publicat în Journal of Neurological and Orthopaedic Surgery, peste 3.000 de participanți supraponderali au mirosit, timp de șase luni, diferite amestecuri de parfumuri prin inhalatoare, ori de câte ori li se făcea foame. Scopul a fost de a vedea dacă procedând astfel au reușit să reducă poftele și să le suprime apetitul. Ceea ce au descoperit oamenii de știință a fost că, pe parcursul acestei jumătăți de an de studiu, subiecții care își foloseau în mod regulat inhalatoarele au pierdut în medie cinci kilograme, sau două procente din greutatea corporală, pe lună - și au menținut această pierdere în greutate pe parcursul întregului studiu. Dintre toate parfumurile testate, cele de măr și mentă au fost considerate cele mai eficiente.

 

Care este legătura dintre mirosuri, pofta de mâncare și pierderea în greutate

 

Anumite mirosuri declanșează bulbul olfactiv, un organ care transmite semnale de la nas la creier pentru a semnala starea de sațietate. Odată ce creierul primește aceste mesaje, el eliberează în tot corpul hormoni care semnalează oprirea mâncatului. Cu alte cuvinte, aromele ne suprimă pofta de mâncare în acest mod indirect, ceea ce, la rândul său, ne face mai puțin înfometați și mai puțin predispuși să mâncăm în exces. 

Există și alte cercetări noi și promițătoare care presupun că aromele pot afecta, de asemenea, pierderea în greutate prin reglarea depozitării grăsimilor și menținerea unei rate metabolice sănătoase, deși oamenii de știință încă cercetează pentru a vedea dacă această legătură se datorează unor mecanisme similare.

 

De ce sunt parfumurile precum mărul și menta atât de eficiente

 

Cercetătorii încă mai pun cap la cap acest lucru, dar ei cred că aceste mirosuri mai puternice și mai aromate declanșează reacții neurologice și hormonale specifice de sațietate. În plus, mirosuri precum cele de banane, căpșuni, zmeură, usturoi, ceapă și cacao pot fi la fel de puternice și, prin urmare, eficiente în trimiterea semnalului "Sunt sătul!" către creier. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca și mirosirea uleiurilor esențiale sau trecerea lor printr-un deflorator atunci când vă este foame. De asemenea, vă puteți gândi să folosiți produse care au în mod natural aceste mirosuri pe parcursul zilei - cum ar fi folosirea unui șampon cu mentă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel