Dieta MIND: ce poți mânca și ce este interzis în dieta care menține creierul sănătos

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Fuu J
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Fuu J

Dieta MIND are ca scop menținerea sănătății creierului și este o combinație între diete.

Dieta MIND. Toți vrem să avem un corp sănătos și în formă și, adesea, pentru asta apelăm adesea la diete. Deși există o mulțime de diete din care să alegem, ar trebui să fim atenți la ce tip de dietă abordăm, deoarece poate avea un impact major asupra sănătății. La sfârșitul zilei, scopul ar trebui să fie să mâmcăm sănătos pentru a trăi sănătos. Accentul ar trebui să se concentreze pe o dietă care să ofere o nutriție adecvată, fără să ne înfometeze. Dieta MIND poate fi acel plus sănătos. Iată cum:

Cuvântul MIND reprezintă Intervenția Mediteraneană-DASH pentru Întârziere Neurodegenerativă. Dar dieta nu este atât de dificil de urmat pe cât sună denumirea sa. Dieta a fost introdusă în 2015 de Dr. Martha Clare Morris și echipa ei de la Centrul Medical al Universității Rush, cu scopul de a atenua simptomele demenței și de a favoriza sănătatea funcțiaâei cognitivă. Dieta este o fuziune dintre dieta DASH și cea mediteraneană, care ajută la prevenirea pierderii funcției creierului pe care oamenii o experimentează adesea pe măsură ce îmbătrânesc.

Alimente pe care le poți mânca în dieta MIND


Șase porții de legume cu frunze verzi într-o săptămână. O mână de fructe de pădure cel puțin de două ori pe săptămână. Cinci sau mai multe porții de nuci în fiecare săptămână. Ulei de măsline pentru gătit. Cereale integrale precum quinoa, fulgi de ovăz, paste integrale și pâine integrală. Pește gras bogat în acizi omega-3 cel puțin o dată pe săptămână. Fasole, soia și linte în cel puțin 4 mese pe săptămână. Pui sau curcan cel puțin de două ori pe săptămână. Nu mai mult de un pahar de vin pe zi.

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience