Dieta de două zile pe săptămână. Prof dr Mencinicopschi: efecte INCREDIBILE asupra minții și organismului

Data actualizării: | Data publicării:
Dieta de două zile pe săptămână. Prof dr Mencinicopschi: efecte INCREDIBILE asupra minții și organismului.Foto Unsplash.com/ autor Huha Inc.
Descriere foto: Dieta de două zile pe săptămână. Prof dr Mencinicopschi: efecte INCREDIBILE asupra minții și organismului.Foto Unsplash.com/ autor Huha Inc.

Cunoscutul nutriționist prof dr Gheorghe Mencinicopschi spune că dacă există o dietă care se ține doar două zile pe săptămână, iar efectele asupra minții și metabolismului sunt incredibile. Iată despre ce e vorba: 

Dietă pentru trup și suflet, care echilibrează metabolismul și curăță organismul de care vorbește prof dr Gheorghe Mencinicopschi este de fapt postul de două zile pe săptămână. Dar nu, nu faci foamea în acele două zile, ci practic reduci major aportul caloric. 

 

„Cercetările recente au demonstrat că un post intermitent de două zile pe săptămână, spre exemplu MIERCUREA și VINEREA, în care un bărbat consumă circa 600 de kcal/zi, iar o femeie circa 500 kcal/zi, din alimente cu valoare biologică înaltă (...) are un efect de comutare a metabolismului spre o funcționare corectă, cu generare de energie metabolică, ardere a grăsimilor, stare neuro-psihică optimă, sănătate sustenabilă și longevitate”, a explicat prof dr Gheorghe Mencinicopschi, n cartea sa intitulată „Crezi că știi să trăiești? Alimentația și longevitatea”, publicată la editura Dharana. 

Cunoscutul nutriționist spune că în zilele de post putem consuma cantități mici de legume, fructe, leguminoase, ciuperci, nuci și semințe crude (nu prăjite), germeni și vlăstari de plante. 

 

Vezi continuarea pe DC Medical.

.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel