Dieta cu spanac. Beneficii ULUITOARE pentru sănătatea organismului

Data actualizării: | Data publicării:
Spanac, foto Unsplash/ autor: Louis Hansel @shotsoflouis
Descriere foto: Spanac, foto Unsplash/ autor: Louis Hansel @shotsoflouis

Spanacul este plin de vitamine esențiale care oferă multe beneficii pentru sănătate. 

Spanacul este sărac în calorii și este plin de vitamine și alți nutrienți esențiali. Doar o cană sau 30 g de spanac vă oferă vitaminele A și K, mangan, folat și magneziu. Există doar 26 de calorii în 100 g de spanac, în funcție de modul de preparare a spanacului. Alți nutrienți semnificativi sunt calciu și potasiu, vitaminele beta caroten și luteină și diferiți aminoacizi - elemente esențiale ale proteinelor.

Pierdere în greutate


Spanacul este un aliment ideal dacă încercați să slăbiți, deoarece 1 cană este foarte scăzută în calorii și oferă o nutriție semnificativă. Spanacul are mult mai multe fibre față de alte legume verzi cu frunze, ceea ce ajută la pierderea în greutate. Consumul de 2 până la 3 căni pe zi vă oferă o alimentație amplă, fără calorii. 

Beneficii pentru sănătate


Spanacul este plin de antioxidanți care distrug radicalii liberi. Acest lucru a făcut din spanac un aliment pe care medicii îl recomandă pacienților pentru prevenirea cancerului. Magneziul și beta carotenul ajută pentru sănătatea cardiovasculară. Magneziul reglează nivelul tensiunii arteriale, în timp ce betacarotenul împiedică oxidarea colesterolului - un proces care poate duce la niveluri ridicate de colesterol. Spanacul ajută și la încetinirea procesului de îmbătrânire, încurajând creșterea funcției creierului.


Spanacul este ideal pentru diverse salate și poate fi adăugat în omlete. Puteți, de asemenea, să adăugați frunze de spanac în sandvișuri. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel