Dieta cu linte. Beneficii UIMITOARE pentru organism. Află cum poți scăpa de kilogramele în plus

Data publicării:
Linte, foto Unsplash/ autor: SB
Descriere foto: Linte, foto Unsplash/ autor: SB

Aceasta este o dietă care vă încurajează să mâncați un singur aliment, o perioadă scurtă de timp pentru a stimula pierderea rapidă în greutate.

Lintea a fost cultivată pentru prima dată în jurul anului 8000 î.Hr. Potrivit „The New Oxford Book of Food Plants”, plantele de linte prosperă în medii calde, dar nu tropicale, precum cele găsite în Etiopia, Turcia și Spania.


Dieta cu linte


Persoanele care au folosit această dietă pur și simplu își înlocuiesc mesele zilnice cu feluri de mâncare pe bază de linte, deoarece acest aliment cu conținut scăzut de grăsimi va face ca kilogramele în plus să se topească.

Lintea poate fi o parte valoroasă a unei diete echilibrate. Sunt o sursă bogată de proteine ​​și carbohidrați fără colesterol. Lintea conține, de asemenea, substanțe nutritive importante, cum ar fi fierul, acidul folic și fibrele dietetice.

Într-o porție de ¼ cană de linte gătită, primiți 130 de calorii, dintre care doar cinci din grăsimi. Porția conține mai puțin de un singur gram de grăsime. Lintea nu are sodiu și nici zahăr, iar mărimea porției enumerate mai sus vă oferă 11g de fibre dietetice și 8g de proteine.

Pentru a găti lintea, medicul nutriționist Katherine Zeratsky vă recomandă să alegeți tipul de linte care merge cel mai bine cu preparatele preferate. Lintea maro funcționează cel mai bine pentru supe, scrie ea, în timp ce lintea verde funcționează bine pentru salate, iar cea roșie este ideală pentru piureuri gustoase.

Zeratsky îți sugerează să le clătești pentru a îndepărta orice praf persistent, apoi să le adaugi în supe sau tocană. De asemenea, le puteți fierbe până la 30 de minute, puteți condimenta cu curry sau alte condimente și le puteți servi cu orez sau legume.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel